Ν. Χριστοδουλίδης: Ολιστική ανάπτυξη με οφέλη για το σύνολο του λαού μας

Τη διαβεβαίωση ότι η κάθε απόφαση θα λαμβάνεται με γνώμονα τη στήριξη όλων και πως η Κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ολιστική ανάπτυξη με οφέλη για το σύνολο του λαού, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Στο τηλεοπτικό πασχαλινό του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως σε μια δύσκολη εποχή, με τις προσπάθειες σε διεθνές, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπιση και συγκράτηση των πληθωριστικών τάσεων, έγνοια της Κυβέρνησης παραμένει η προστασία ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, είναι πολλές οι προκλήσεις και όλα όσα πρέπει να γίνουν. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όμως θέλω να είστε βέβαιοι ότι η κάθε μας απόφαση θα λαμβάνεται με γνώμονα τη στήριξη όλων, και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ολιστική ανάπτυξη με οφέλη για το σύνολο του λαού μας», τόνισε.

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαμήνυσε πως η Κυβέρνηση εργάζεται για να διατηρήσει και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, να δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Κύπρο.

«Εργαζόμαστε», τόνισε, «για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο, με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας που θα στηρίζεται περισσότερο στην έρευνα και στην καινοτομία, στην τεχνολογία, αξιοποιώντας πλήρως το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, ώστε να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, με πολιτικές που εμπεδώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την υλοποίηση ολιστικών πολιτικών για ευημερία όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των ευάλωτων συμπατριωτών μας. Εργαζόμαστε για μια ισορροπημένη ανάπτυξη, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρό μας και τη γρήγορη μετάβαση στην πράσινη εποχή».

Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα τη στόχευση της Κυβέρνησης στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται για την προώθηση νέων, απαραίτητων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

«Προτεραιότητά μας ο άνθρωπος, η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η καθημερινότητα όλων των συνανθρώπων μας, των γονέων, των μονογονιών και πολυτέκνων, των ατόμων με αναπηρίες, των συνταξιούχων μας. Ψηλά στις προτεραιότητές μας είναι η νέα γενιά του τόπου μας, το μέλλον της πατρίδας μας και η δημιουργία ουσιαστικής ελπίδας και προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο του κυπριακού λαού», επισήμανε.

Δειτε Επισης

Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ