Powered by

Κάνουν... Πάσχα τα ξενοδοχεία-Στο 50%-60% οι πληρότητες τις γιορτές

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κινηθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, γεγονός που στέλνει ταυτόχρονα ένα συγκρατημένο μήνυμα αισιοδοξίας και για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Οι κρατήσεις συνεχίζονται με ανοδική τάση, τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους τουρίστες στα παραλιακά και ορεινά τουριστικά θέρετρα. Ειδικότερα, η περισσότερη κινητικότητα σημειώνεται σε Πάφο, Λεμεσό και ελεύθερη Αμμόχωστο, με τα ορεινά θέρετρα να καταγράφουν επίσης σημαντικά νούμερα.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων κατά την εβδομάδα του Πάσχα θα κυμανθούν στο 50-60% κάτι που, όπως υπέδειξε, δημιουργεί μια σχετική ικανοποίηση και στέλνει το μήνυμα για μια σεζόν καλύτερη από την περσινή.

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα σημάνει και την έναρξη της τουριστική περιόδου εφόσον τις ερχόμενες εβδομάδες οι αφίξεις θα αυξάνονται και μέχρι και το τέλος του μηνός οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες θα είναι ήδη ανοικτές.

Υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση, αλλά επιπρόσθετα βλέπουμε και τη θετική, ανοδική τάση των κρατήσεων για την υπόλοιπη σεζόν, κάτι που μας δημιουργεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οδεύουμε προς μια καλή τουριστική χρονιά, τουλάχιστον καλύτερη από την περσινή», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, το Πάσχα των Καθολικών που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε ώθηση στον τουρισμό και συνάμα στα ξενοδοχεία της Κύπρου, δημιουργώντας έτσι ευνοϊκές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, στην Κύπρο και στα ξενοδοχεία κατέφθασε σημαντικός αριθμός τουριστών από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία , Αυστρία καθώς και από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Όπως προβλέπει ο κ. Ρουσουνίδης, εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσει και η ουσιαστική κάθοδος από το Ισραήλ, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή τουριστική εισροή από το εξωτερικό, αλλά και από συμπατριώτες μας. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», πρόσθεσε o γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Οι ξενοδόχοι απορροφούν τα αυξημένα κόστη

Σχολιάζοντας τις τιμές, ο κ. Ρουσουνίδης επισήμανε ότι παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, παραμένουν προσιτές, καθώς οι ξενοδόχοι σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, προτιμούν να απορροφούν τα αυξημένα κόστη, τα οποία προέρχονται κυρίως από ενέργεια και πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων κάτι που σε συνδυασμό με την καταστροφική διετία που προηγήθηκε, επιφέρει μεγάλες προκλήσεις για τον τομέα. Ωστόσο, όπως υπέδειξε, μια καλή σεζόν θα δώσει ανάσα.

Δειτε Επισης

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές