Powered by

Κάνουν... Πάσχα τα ξενοδοχεία-Στο 50%-60% οι πληρότητες τις γιορτές

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κινηθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, γεγονός που στέλνει ταυτόχρονα ένα συγκρατημένο μήνυμα αισιοδοξίας και για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Οι κρατήσεις συνεχίζονται με ανοδική τάση, τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους τουρίστες στα παραλιακά και ορεινά τουριστικά θέρετρα. Ειδικότερα, η περισσότερη κινητικότητα σημειώνεται σε Πάφο, Λεμεσό και ελεύθερη Αμμόχωστο, με τα ορεινά θέρετρα να καταγράφουν επίσης σημαντικά νούμερα.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων κατά την εβδομάδα του Πάσχα θα κυμανθούν στο 50-60% κάτι που, όπως υπέδειξε, δημιουργεί μια σχετική ικανοποίηση και στέλνει το μήνυμα για μια σεζόν καλύτερη από την περσινή.

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα σημάνει και την έναρξη της τουριστική περιόδου εφόσον τις ερχόμενες εβδομάδες οι αφίξεις θα αυξάνονται και μέχρι και το τέλος του μηνός οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες θα είναι ήδη ανοικτές.

Υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση, αλλά επιπρόσθετα βλέπουμε και τη θετική, ανοδική τάση των κρατήσεων για την υπόλοιπη σεζόν, κάτι που μας δημιουργεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οδεύουμε προς μια καλή τουριστική χρονιά, τουλάχιστον καλύτερη από την περσινή», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, το Πάσχα των Καθολικών που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε ώθηση στον τουρισμό και συνάμα στα ξενοδοχεία της Κύπρου, δημιουργώντας έτσι ευνοϊκές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, στην Κύπρο και στα ξενοδοχεία κατέφθασε σημαντικός αριθμός τουριστών από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία , Αυστρία καθώς και από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Όπως προβλέπει ο κ. Ρουσουνίδης, εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσει και η ουσιαστική κάθοδος από το Ισραήλ, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή τουριστική εισροή από το εξωτερικό, αλλά και από συμπατριώτες μας. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», πρόσθεσε o γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Οι ξενοδόχοι απορροφούν τα αυξημένα κόστη

Σχολιάζοντας τις τιμές, ο κ. Ρουσουνίδης επισήμανε ότι παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, παραμένουν προσιτές, καθώς οι ξενοδόχοι σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, προτιμούν να απορροφούν τα αυξημένα κόστη, τα οποία προέρχονται κυρίως από ενέργεια και πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων κάτι που σε συνδυασμό με την καταστροφική διετία που προηγήθηκε, επιφέρει μεγάλες προκλήσεις για τον τομέα. Ωστόσο, όπως υπέδειξε, μια καλή σεζόν θα δώσει ανάσα.

Δειτε Επισης

Mayday από IATA... Σε κίνδυνο ο στόχος απαλλαγής των αερομεταφορών από τον άνθρακα το 2050
Ενδιαφέρον εταιρειών για θαλάσσια σύνδεση με Ισραήλ και Λίβανο-Μεγαλώνει ο τομέας της κρουαζιέρας στην Κύπρο
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ
Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού