Μάριος Τανούσης: Οι τρεις πυλώνες στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων

Τη στρατηγική και τη γραμμή πλεύσης που προτίθεται να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο, ως ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος του Invest Cyprus, σκιαγραφεί μιλώντας στο InBusinessNews ο CEO του οργανισμού, Μάριος Τανούσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τανούσης επιλέγηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Invest Cyprus για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, με το InBusinessNews να αποκαλύπτει χθες πρώτο τον διορισμό του και λίγο αργότερα να έρχεται η επίσημη ανακοίνωση από τον Invest Cyprus.

Διαβάστε εδώ: Ο Μάριος Τανούσης νέος διευθύνων σύμβουλος του Invest Cyprus

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό και να διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να βοηθήσουμε όσο γίνεται την οικονομία στους τομείς προτεραιότητας τους οποίους το κράτος θέτει σε συντονισμό με τον Invest Cyprus», ανέφερε αρχικά ο κ. Τανούσης.

Για να προσθέσει πως θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ενισχύσει την κυπριακή οικονομία μέσω ξένων επενδύσεων σε συντονισμό με τα αρμόδια υπουργεία και τους αρμοδίους φορείς, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, και πάντα με στόχο το Όραμα 2035.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Τανούσης, ο Invest Cyprus θα συνεχίσει τη στρατηγική του βασιζόμενος στους τρεις σημαντικούς πυλώνες που θα προσθέσουν σημαντικά στην κυπριακή οικονομία.

Ο πρώτος πυλώνας, σύμφωνα με τον CEO του οργανισμού, είναι οι εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την έρευνα, εταιρείες και όμιλοι που θέλουν να ιδρύσουν γραφεία, αξιοποιώντας και τα κίνητρα που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τα επενδυτικά ταμεία και τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, ενώ ο τρίτος και εξίσου σημαντικός πυλώνας είναι η προώθηση μεγάλων στρατηγικών επενδυτικών έργων.

«Εκεί χρειάζεται περισσότερος συντονισμός για να έχουμε περισσότερα ώριμα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν σε ξένους επενδυτές», υπέδειξε ο κ. Τανούσης. Τα έργα αυτά, όπως εξήγησε, αφορούν στον τομέα της ενέργειας, της υγείας και της ευεξίας, του τουρισμού με ξενοδοχειακές μονάδες, πολυθεματικά έργα, καθώς και της εκπαίδευσης με ενίσχυση των πανεπιστημίων.

«Οι τρεις αυτοί πυλώνες θα συνεχιστούν, αλλά θα υπάρξει και μια σειρά επαφών για να συντονιστούμε στο τι ζητά και τι θέλει το κράτος, ώστε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», κατέληξε στις δηλώσεις του στο InBusinessNews ο κ. Τανούσης.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας