Ο Μάριος Τανούσης νέος διευθύνων σύμβουλος του Invest Cyprus

Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Invest Cyprus Μάριος Τανούσης είναι ο νέος CEO του οργανισμού, διαδεχόμενος τον Γιώργο Καμπανέλλα ο οποίος αποχώρησε από τον CIPA περί τις αρχές του χρόνου.

Διαβάστε εδώ: Σε αναζήτηση CEO ο Invest Cyprus-Αποχωρεί ο Γ. Καμπανέλλας

Ο διορισμός του Μάριου Τανούση έρχεται ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης που έτρεξε η KPMG ως εξωτερικός συνεργάτης, κατόπιν σχετικής ανάθεσης που της έγινε από το Δ.Σ. του Invest Cyprus.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, λήφθηκαν βιογραφικά και συνεντεύξεις απ’ όσους εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του γενικού διευθυντή και μέσα από την αξιολόγηση που έγινε βάσει των προδιαγραφών και των απαιτούμενων προσόντων που τέθηκαν ως προϋποθέσεις, καταρτίστηκε short list, η οποία διαβιβάστηκε ενώπιον του Δ.Σ. για την τελική επιλογή. Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Invest Cyprus να καταληγεί ομόφωνα στο όνομα του Μάριου Τανούση.

Το who is who του Μάριου Τανούση

Ο Μάριος Ταννούσης διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Invest Cyprus. Διαθέτει εκτενή και πολυδιάστατη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό και τον ευρύτερο επιχειρηματικό επενδυτικό χώρο, στην οικονομική ανάπτυξη και στην προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την ίδρυση του θεσμού Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο, καθώς και για τις πρόσφατες εισερχόμενες επενδύσεις εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχείρισης Κεφαλαίων και Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA) καθώς και του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA). Επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωμεσογειακού Επενδυτικού Δικτύου, ANIMA.

Είναι μέλος του Chartered Institute for Securities and Investment (CISI) του H.B. και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Rutgers University και MBA από το Mankato State University των Η.Π.Α, ενώ διαθέτει και Πιστοποιητικό στο Fintech από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Said Business School.

Εκπροσωπεί την Κύπρο σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Δειτε Επισης

Κτύπημα λόρδου Χάνεϊ για το φυσικό αέριο και αποστομωτική απάντηση Παπαναστασίου
Μάχη στην Κομισιόν για τον ΦΠΑ 5%-Θα στηρίξει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή η Κυβέρνηση
Τράπεζα Κύπρου: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Λονδίνο
Οι κοινοί άξονες και η επιτυχημένη συνεργασία Cablenet και Plume
Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και αγροτικά ακίνητα
Οι επτά άξονες για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Κύπρου
Θέμης Παπαδόπουλος: Οι προκλήσεις και το μεταβαλλόμενο τοπίο στη ναυτιλία
Υπεραγορές: Κερδίζουν έδαφος τα private labels, διαρκείς πιέσεις για αυξήσεις
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο InBusiness TV- «Τιμώντας τις εταιρείες, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»