50+ εταιρείες φλερτάρουν με Κύπρο για μετεγκατάσταση και επέκτασή τους

Περισσότερες από 50 εταιρείες από Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, και ΗΠΑ κ.α καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο για να μελετήσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης ή επέκτασης των εργασιών τους στη χώρα μας. Ο τεχνολογικός τομέας αναπτύσσεται σε τοπικό επίπεδο με ραγδαίο ρυθμό προκαλώντας θετικό αντίκτυπο στους υπόλοιπους πυλώνες της οικονομίας αλλά και στις ίδιες της εταιρείες που μας επιλέγουν για επέκταση εργασιών.

Η Κύπρος προσφέρει ένα απλοποιημένο, αποτελεσματικό και διαφανές φορολογικό σύστημα με ένα εξαιρετικό περιβάλλον για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η διανοητική ιδιοκτησία (ΔΙ) κ.α. Παράλληλα, η καινοτόμος έρευνα, το ταχέως αναπτυσσόμενο start-up οικοσύστημα, το καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και μια σειρά κινήτρων καθιστούν τη χώρα ως ιδανική για έναρξη και ανάπτυξη εταιρειών.

Πίσω από τη μαζική άφιξη εκπροσώπων εταιρειών των πιο πάνω χωρών βρίσκεται η διεξαγωγή του «Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub Summit» που μαζί του, φέρνει όλα τα νέα γύρω από τη δυναμική της χώρας στους τομείς της επιστημονική αριστείας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το πρωί της 28ης Απριλίου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε εγκαταστάσεις άλλων ξένων εταιρειών και κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, σε ένα γεγονός που αποτελεί το πρώτο στο είδος του καθώς στο επίκεντρο θα τεθεί το tech hub relocation.

Το Συνέδριο, που θα αναδείξει την τεχνολογική πρόοδο της Κύπρου και τη θετική πορεία που ακολουθεί η χώρα στον τομέα της ψηφιοποίησης, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον δεκάδων εταιρειών του εξωτερικού που πλέον «φλερτάρουν» ανοιχτά με την χώρα μας και κάνουν σοβαρές σκέψεις για παρουσία τους στο νησί μας.

Πλούσια θεματολογία

Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν πρωταγωνιστές του τομέα να μιλούν για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και τους λόγους που η Κύπρος αποτελεί ένα δυναμικό και ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο. Με την παρουσία του το κοινό θα ενημερωθεί και για το όραμα και τις πολιτικές της Κυβέρνησης ώστε να παραμείνει η χώρα μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία, ενώ, έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές στα βασικά οφέλη για επιχειρήσεις και ιδιώτες μέσω της δραστηριοποίησής τους στο νησί. Η κυβερνητική στρατηγική για την προσέλκυση ξένων εταιρειών για μετεγκατάσταση στην Κύπρο θα αποτελέσει, επίσης, μέρος της συζήτησης, στην παρουσία κρατικών φορέων.

Αναφορά θα γίνει και στο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο καθώς το νησί μας είναι, αδιαμφησβήτητα, αναδυόμενος τεχνολογικός κόμβος εντός της ΕΕ. Ακόμη, θα τεθούν επί τάπητος συζητήσεις που αφορούν στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, τις νομικές υποχρεώσεις για τη σύσταση εταιρειών στην Κύπρο και το φορολογικό της σύστημα.

Το κυπριακό καθεστώς διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΠ) είναι επίσης ένα από τα θέματα που απασχολεί ξένες και τοπικές επιχειρήσεις. Το «Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub» θα παρουσιάσει βασικά σημεία και τις νομικές τους προεκτάσεις. Η τεχνολογία χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι, το ζήτημα εύρεσης ανθρώπινου κεφαλαίου με δεξιότητες και γνώσεις θα τύχει ανάλυσης από τους καταξιωμένους ομιλητές.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη από εταιρείες ΤΠΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Ανάπτυξης λογισμικού, Χρηματοοικονομικών, Επενδυτικών υπηρεσιών, Πληρωμών ή/και ηλεκτρονικού χρήματος, Κανονισμών και συμμόρφωσης, Κυβερνοασφάλειας, Τεχνητής νοημοσύνης, Διαχείρισης δεδομένων, Υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, Ψυχαγωγίας, Gaming και άλλων ΤΠΕ.

Η εκδήλωση απευθύνεται επίσης σε συνεργάτες και άλλους ανώτερους επαγγελματίες από Λογιστικές/ελεγκτικές/φοροτεχνικές εταιρείες, Νομικές εταιρείες, παρόχους υπηρεσιών, Σύμβουλους επιχειρήσεων/διαχείρισης, Σύμβουλους ΤΠΕ, νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με παρουσία στην Κύπρο και IP.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο Cyprus: The new Global Tech & Innovation Hub, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Η συμμετοχή είναι μόνο κατόπιν πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να συμμετέχουν ως χορηγοί με δυνατότητα ομιλίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα χορηγιών μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κρίστοφερ Κωνσταντίνου στο 22505565 ή μέσω e-mail στο christopher.constantinou@imhbusiness.com.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πότε: 27 – 28 Απριλίου 2023

Που: Parklane, a Luxury Resort & Spa, Λεμεσός

Οργανωτής: ΙΜΗ

Knowledge Partner: Invest Cyprus

Innovation Partner: Research and Innovation Foundation (RIF)

Ecosystem Partner: Techisland

Χρυσοί Χορηγοί: KPMG Cyprus, PwC Cyprus

Ασημένιος Χορηγός: GR8 Tech

Υποστηρικτής: Vistra (Cyprus) Ltd

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙN Business, IFC Review, περιοδικό GOLD, Cyprus Business News

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων