Γιώργος Χριστοδουλίδης: Αναγνωρίζοντας ταλέντα και χτίζοντας δυνατές ομάδες

Η νέα γενιά έχει ως προτεραιότητα την επιλογή ενός υγειούς και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος, με τις απολαβές να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αναφέρει ο επικεφαλής της μονάδας ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελληνική, ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει πως ένας από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχημένης πορείας της είναι οι συνεχείς προσπάθειες για χτίσιμο δυνατών ομάδων, αναγνωρίζοντας και επιλέγοντας τα κατάλληλα ταλέντα-τόσο εντός της τράπεζας, όσο και από την αγορά εργασίας-για την κάλυψη θέσεων εργασίας.

«Μία από τις πολλές προκλήσεις που είχαμε ως οργανισμός το 2022», επισημαίνει, «ήταν η συνεχής στελέχωση εξειδικευμένων ομάδων, όπως της μονάδας τεχνολογίας, αφού ο εν λόγω τομέας είναι από τους σημαντικότερους για την επιτυχή ολοκλήρωση του πλάνου μετασχηματισμού μας».

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείτε ως επικεφαλής του ΗR στον οργανισμό σας;

Θέλουμε να αναπτύξουμε μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα, να δημιουργήσουμε ένα θετικό και παραγωγικό περιβάλλον εργασίας που να επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού μας να ευδοκιμήσουν, ενισχύοντας κατ’ επέκταση την ανταγωνιστικότητα της τράπεζας. Έτσι στοχεύουμε στην επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων μας και ενός επιτυχημένου πλάνου μετασχηματισμού, που θα οδηγήσει σε ένα μοντέρνο και οικονομικά υγιή οργανισμό, ενισχύοντας και τη δέσμευση του προσωπικού.

Τι αποτελεί για σας ταλέντο;

Ταλέντο για την τράπεζα είναι η ευελιξία και η ικανότητα διαχείρισης της αλλαγής, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η εστίαση στον πελάτη, η στρατηγική αντίληψη αλλά και η επίγνωση της αγοράς, με σκοπό τη συμβολή στη συνεχή ανάπτυξη του οργανισμού.

Βασικός παράγοντας είναι η πρέσβευση των αρχών και αξιών του οργανισμού, με πράξεις και συμπεριφορές απέναντι σε πελάτες, συναδέλφους και συνεργάτες. Μια μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι τα ταλέντα από διάφορες γενιές στο ανθρώπινο δυναμικό μας να μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά και να αναπτύσσονται στο πλαίσιο της εξέλιξης της αγοράς, κερδίζοντας η μια γενιά από την εμπειρία και τις ικανότητες της άλλης.

Πόσο εύκολα προσλαμβάνετε;

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχημένης πορείας μας είναι οι συνεχείς προσπάθειες για χτίσιμο δυνατών ομάδων, αναγνωρίζοντας και επιλέγοντας τα κατάλληλα ταλέντα-τόσο εντός της τράπεζας, όσο και από την αγορά εργασίας-για την κάλυψη θέσεων εργασίας. Μία από τις πολλές προκλήσεις που είχαμε ως οργανισμός το 2022, ήταν η συνεχής στελέχωση εξειδικευμένων ομάδων, όπως της μονάδας τεχνολογίας, αφού ο εν λόγω τομέας είναι από τους σημαντικότερους για την επιτυχή ολοκλήρωση του πλάνου μετασχηματισμού μας.

Εργασιακό περιβάλλον ή απολαβές: Ποιο είναι πιο σημαντικό;

Η νέα γενιά έχει ως προτεραιότητα την επιλογή ενός υγειούς και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος, τη συνεργασία με άτομα που μπορούν να επικοινωνήσουν σε όλα τα επίπεδα, την εξέλιξη και την ανέλιξή τους, καθώς και τη βιωσιμότητα του οργανισμού στον οποίο θα εργαστούν. Θεωρώ ότι οι απολαβές έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού όσα έχω προαναφέρει θεωρούνται πλέον τα κύρια χαρακτηριστικά επιλογής νέου εργοδότη.

Πώς διατηρείτε έναν εργαζόμενο ικανοποιημένο;

Προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος μας να νιώθει ότι ανήκει σε μια ευρύτερη ομάδα. Για τον λόγο αυτό χτίζουμε τρόπους για μια ουσιαστική επικοινωνία με όλα τα μέλη του προσωπικού και τους συνεργάτες. Επικεντρωνόμαστε στην ενδυνάμωση γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών, προωθούμε τα οφέλη της εργασίας εντός μιας κουλτούρας βασισμένης στις αξίες του οργανισμού και εισάγουμε πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του οργανισμού.

Πώς επιτυγχάνετε ευόδωση των προσπαθειών σας;

Η ανάπτυξη μιας πλούσιας κουλτούρας ανατροφοδότησης, όπου οι συνάδελφοι παρέχουν και λαμβάνουν τακτικά και ειλικρινή σχόλια, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη συνεχή ανάπτυξη των μελών μας, μέσω ενός αναβαθμισμένου συστήματος αξιολόγησης και μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει σχεδιαστεί εσωτερικά.

Απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της αμφίδρομης επικοινωνίας, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και προώθηση της συνεχούς ανάπτυξης. Επικεντρωνόμαστε επίσης στη διαφύλαξη της ισότητας σε όλα τα επίπεδα και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον.

Δειτε Επισης

China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Από έργα υψηλών προσδοκιών για τον τόπο σε μεγάλους...πονοκεφάλους-Ψάχνει θεραπείες η Κυβέρνηση
Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
Κάζακς (ΕΚΤ): «Οχι» σε βιαστικές μειώσεις επιτοκίων μετά τον Ιούνη -«Να είμαστε προσεκτικοί»
Ελληνική Τράπεζα: Προσήλωση στην πράσινη μετάβαση της Κύπρου
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Φρίξος Λάρκος: Η Crowdbase και η αυξανόμενη εξοικείωση των Κύπριων επενδυτών με το crowdfunding
Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γιαντάο για το τερματικό στο Βασιλικό-Νέα «πυρά» από CPP
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Σε τροχιά υλοποίησης 30 παραθαλάσσιες επαύλεις αξίας €20 εκατ. στην Πέγεια