10+ μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις που βρίσκονται στα σκαριά (photos)

Με δεκάδες νέες οικιστικές αναπτύξεις θα εμπλουτιστεί το κυπριακό real estate το επόμενο διάστημα, καθώς στα σκαριά βρίσκονται νέα έργα. Οι αναπτύξεις αφορούν το σύνολο του νησιού, ενώ πρόκειται τόσο για ξένες όσο και για κυπριακές επενδύσεις.

Το InBusinessNews παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες οικιστικές αναπτύξεις που βρίσκονται στα σκαριά.

Stasikratous Residences

Υπό μελέτη βρίσκεται ο δεύτερος ψηλότερος πύργος της πρωτεύουσας. Ειδικότερα, μετά από το 360, η Cyfield ετοιμάζει το Stasikratous Residences. Ο οικιστικός πύργος που θα βρίσκεται στη Στασικράτους, αφορά ανάπτυξη ύψους 102 μέτρων και 26 ορόφων.

stasikratous

Marco Polo

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες του Marco Polo, του πύργου που ανεγείρεται στην ανατολική Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμαθούντας, όπου δεσπόζουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης.

Πρόκειται για πολυτελές οικιστικό έργο με άμεση πρόσβαση την παραλία. To Marco Polo θα προσφέρει στους κατοίκους υπηρεσίες πέντε αστέρων. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει θυρωρείο, σπα, εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Όσον αφορά τις εσωτερικές προδιαγραφές, κάθε οικιστική μονάδα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πόρτες εισόδου ασφαλείας, ενδοδαπέδια θέρμανση, κεντρικό κλιματισμό, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, μαρμάρινο δάπεδο και ψηλά ταβάνια-οροφές (3,15 μέτρα).

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία bbf:, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έγινε από το γραφείο UHA London.

Αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της bbf:, όλα τα διαμερίσματα στο Marco Polo είναι sold out.

marco polo

SunMar Residence

Το SunMar Residence είναι ο νέος οικιστικός πύργος που αναπτύσσεται στην ανατολική Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Δήμο Γερμασόγειας, πλησίον του «The Icon». Οι κατασκευαστικές του εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και ο πύργος πήρε σάρκα και οστά.

Θα αποτελείται συνολικά από 79 διαμερίσματα, ενώ, το συνολικό ύψος του κτηρίου θα ανέρχεται στα 110 μέτρα. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης, πισίνες, spa και άλλες εγκαταστάσεις.

Την ανέγερση του έργου ανέλαβε η Crona Group.

sanmar

Limassol Greens

Στα σκαριά βρίσκεται και το πολυαναμενόμενο Limassol Greens που τοποθετείται στη δυτική Λεμεσό.

Πρόκειται για το πρώτο πολυθεματικό Golf Resort και μοναδικό στο είδος. Το Limassol Greens είναι ένα πολυδιάστατο έργο μεγάλου μεγέθους, έκτασης 1.4 εκατομμυρίων τ.μ., και περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών διεθνών προδιαγραφών, υπερσύγχρονο clubhouse, 500 επαύλεις και 250 διαμερίσματα, η ανάπτυξη των οποίων έχει σχεδιαστεί και προγραμματιστεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Παράλληλα, θα περιλαμβάνει χώρους εμπορικών και ψυχαγωγικών χρήσεων, όπου θα φιλοξενούνται καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, καθώς επίσης, κέντρο ευεξίας με εξωτερική πισίνα, εγκαταστάσεις SPA, γυμναστήριο, εξωτερικοί χώροι για γιόγκα και διαλογισμό, γήπεδα τένις και καλαθόσφαιρας, μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, παιδότοποι, υπαίθριο αμφιθέατρο, καθώς και ένας πλούσιος βοτανόκηπος.

Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και λειτουργία του έχει αναλάβει η εταιρεία Lanitis Golf Public Co., ενώ τις πωλήσεις του ανέλαβε αποκλειστικά η Cybarco Development.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το έργο έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα Lucciano Mazza, Director of Hospitality Design του διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικού γραφείου HKS.

limassol greens

Emerland

Διαμερίσματα και υπηρεσίες επτά αστέρων που θα απευθύνονται σε επενδυτές, υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις, πολυτελείς χώροι ψυχαγωγίας, εστίασης και ευεξίας, καθώς και γραφεία, συνιστούν κομμάτι του masterplan της μεγάλης ανάπτυξης πέραν των 130.000 τ.μ. που προγραμματίζει να υλοποιήσει στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Ζακάκι, ο Ισραηλινός μεγιστάνας, Gilad Shabtai.

Η επερχόμενη μεγάλη ανάπτυξη του Ισραηλινού μεγιστάνα στο Ζακάκι θα υλοποιηθεί από την νεοϊδρυθείσα στην Κύπρο, με όραμα την άμεση ανάπτυξη κατά κύριο λόγω στη Λεμεσό και με εστίαση στο παρόν στάδιο στην περιοχή Ζακακίου, Emerland Real Estate.

Emerland_1

Sunset gardens

Το Sunset Gardens, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ αναπτύσσεται στην δυτική Λεμεσό, κοντά στο City of Dreams Mediterranean και στην παραλία του Lady’s Mile. Πρόκειται για έργο της Imperio.

Η ανάπτυξη Sunset Gardens αποτελείται από 320 διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων σε κτίρια των τριών και τεσσάρων ορόφων και σε ένα περιβάλλον με πολυάριθμες εγκαταστάσεις και ανέσεις, όπως πισίνες, εστιατόριο, business centre, super market, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και μπάσκετ κ.α.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του υπό ανέγερση έργου ολοκληρώθηκε και οι πρώτοι ένοικοι ήδη παρέλαβαν τα κλειδιά των καινούργιων διαμερισμάτων.

sunset

Guru

Το Guru Mountain Resort αναπτύσσεται στις Πλάτρες από την εταιρεία DTA Group και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Πρόκειται για μία ενιαία οικιστική και οργανωμένη ανάπτυξη, η οποία θα αποτελείται από επτά οικιστικούς ορόφους, ένα ισόγειο και ένα μεσοπάτωμα.

Στο Guru θα παρέχεται ποικιλία διευκολύνσεων για ενοίκους και επισκέπτες, όπως χώροι ευεξίας, γυμναστήριο, αποδυτήρια, πισίνα και χώρος εστίασης.

Θα αποτελείται από κτηριακό όγκο 71 διαμερισμάτων (20 διαμερίσματα - studios και 51 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου), πέντε μεζονέτες (lofts) και 22 οικιστικές μονάδες.

Το ύψος της όλης επένδυσης φτάνει τα €98 εκατ.

guru

Le Platres Chalet

Συνολικά 19 διώροφες επαύλεις, με έκταση που αρχίζει από 910 τ.μ., συνθέτουν τη νέα πολυτελή οικιστική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργηθεί στις Πλάτρες.

Την ανέγερση του Le Platres Chalet ανέλαβε η Property Gallery.

Το πολυτελές έργο θα διαθέτει τεράστιες βεράντες, ευρύχωρες κουζίνες, μεγάλα σαλόνια και άνετα υπνοδωμάτια.

Le Platres Chalet

Staston Project

Το Staston Project είναι ένα έργο μεικτού χαρακτήρα που αναπτύσσεται στον Δήμο Λάρνακα. Πρόκειται για οικιστικό και τουριστικό έργο που προωθεί η ΟΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ. Ειδικότερα, το έργο θα αποτελείται από δυο οικιστικούς πύργους (Tower A & Tower B) και ένα ξενοδοχείο.

Το κτήριο Α περιλαμβάνει 19 ορόφους και έχει ύψος 75,55 μέτρων ενώ το κτήριο Β περιλαμβάνει 27 ορόφους και έχει ύψος ύψους 103,65 μέτρων. Τα κτήρια προορίζονται για μικτή χρήση, αφού περιλαμβάνουν συνολικά 97 διαμερίσματα, όπως επίσης καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήριο και spa.

Staston Project

Nio Villas

Εμπλουτίζεται με νέα οικιστική ανάπτυξη ο Δήμος Πέγειας, η οποία έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Τμήμα Πειβάλλοντος. Πρόκειται για τη «Nio Villas», που αφορά την ανέγερση έξι επαύλεων που η κάθε μια θα περιλαμβάνει τη δική της πισίνα.

Συγκεκριμένα, αφορά ανάπτυξη συνολικής έκτασης 4.625 τ.μ. και με εκτιμώμενο συνολικό κόστος € 1,7 εκατ., ενώ ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η Tinomiron Ltd.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από έξι κατοικίες έκτασης 140 τ.μ. έκαστη, και εκτιμάται ότι μπορούν να διαμένουν έξι άτομα ανά κατοικία. Οι κατοικίες θα αποτελούνται από δύο ορόφους, το ισόγειο και τον πρώτο. Στο ισόγειο θα είναι το καθιστικό και οι κουζίνα και στον πρώτο όροφο τα υπνοδωμάτια.

Venus Gardens

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί πρόσφατα η φάση 10 του Venus Gardens, της νέας οικιστικής ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει ιδιωτικό οδικό δίκτυο στην Πάφο, στην κοινότητα της Χλώρακας.

Η οικιστική ανάπτυξη συνολικά 62 διαμερισμάτων είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Armonia Estates, μέλους του Ομίλου Λεπτός.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει επίσης πισίνα, γήπεδο αντισφαίρισης, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και ιδιωτικό χώρο πρασίνου.

venus gardens

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας