Γ. Αλιβιζάτος: Η κάθοδος, οι στόχοι και τα επόμενα βήματα της Skroutz στην Κύπρο

Με θέρμη υποδέχθηκαν οι καταναλωτές την… κάθοδο της πλατφόρμας Skroutz στην κυπριακή αγορά, ενώ και οι επιχειρηματίες δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν για να προσφέρουν τα προϊόντα τους και διαδικτυακά.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o Γιάννης Αλιβιζάτος, Chief Operations Officer της Skroutz, «αποκάλυψε» τα πολλά και σπουδαία που ετοιμάζει για τους καταναλωτές της Κύπρου η πλατφόρμα. Την ίδια ώρα, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την ενδυνάμωση της παρουσία της στην τοπική αγορά με την προσθήκη περισσότερων τοπικών εμπόρων στο δυναμικό των συνεργατών της και τη διάθεση προσφορών και προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών.

Το προφίλ των χρηστών στην Κύπρο αναπτύσσεται καθημερινά, καθώς μέσα από τις αγορές τους δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ψηλά στην ατζέντα για το 2023 είναι και η υπηρεσία Skroutz Plus η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του έτους.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού, λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα της πλατφόρμας και στην Κύπρο;

Τα πρώτα δείγματα που έχουμε από την παρουσία μας στην Κύπρο είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η υποδοχή είναι θερμή, τόσο από τους Κύπριους καταναλωτές όσο και από τους ντόπιους επιχειρηματίες-εμπόρους. Αυτό αποτυπώνεται και στα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πάνω από 100 νέοι χρήστες από την Κύπρο πραγματοποιούν αγορές σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δείχνουν προτίμηση σε προϊόντα μόδας, τεχνολογίας, καθώς και υγείας και ομορφιάς, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σε λιγότερο από 6 μήνες.

Ταυτόχρονα, και οι έμποροι εκφράζουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί μας και να προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσω του Skroutz marketplace. Άλλωστε, στους στόχους μας για τους επόμενους μήνες είναι να ενδυναμώσουμε την τοπική μας παρουσία με την προσθήκη περισσότερων τοπικών εμπόρων στο δυναμικό των συνεργατών μας και να διαθέτουμε προσφορές και προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών.

Κάλυψη των αναγκών του e-commerce

Κατά την γνώμη σας, πώς μπορεί να αυξηθεί η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Για να αναπτυχθεί το e-commerce στην Κύπρο θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του χρήστη που σήμερα είναι ανεπαρκώς καλυμμένες και τις οποίες έχουμε χαρτογραφήσει για τη συγκεκριμένα αγορά. Για να το πετύχουμε αυτό στο Skroutz στηριζόμαστε στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, στην άμεση εξυπηρέτηση, αλλά και στην τέλεια εμπειρία για τον καταναλωτή από το πρώτο στάδιο της αναζήτησης μέχρι και το τελικό της παράδοσης.

Ο χρήστης της πλατφόρμας Skroutz απολαμβάνει την εύκολη πλοήγηση, τόσο στο web περιβάλλον όσο και στο app (iOS & Android) με τη δυνατότητα αγοράς πάνω από 5,6 εκατομμυρίων προϊόντων, με πλήρη ασφάλεια πληρωμών, εγγύηση παράδοσης ή επιστροφή χρημάτων, και άμεση εξυπηρέτηση μέσω chat ή email. Έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ γρήγορης ή πιο αργής αλλά και πιο οικονομικής παράδοσης στην Κύπρο, με έκπτωση στο κόστος μεταφοράς για παραγγελίες άνω των 80 ευρώ, ενώ η επιστροφή για όλες τις αγορές είναι δωρεάν και με εύκολη διαδικασία.

Επιπλέον, με την προσθήκη περισσότερων τοπικών εμπόρων θα παρέχουμε ακόμα καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση στους Κύπριους καταναλωτές, και με τη σταδιακή εφαρμογή και στην Κύπρο των υπηρεσιών που ήδη προσφέρουμε στην Ελλάδα, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τέλεια αγοραστική εμπειρία για όλους τους Κύπριους καταναλωτές.

Ποια τα χαρακτηριστικά της κυπριακής αγοράς από τη δική σας οπτική και τι μπορούμε να διδαχθούμε από την ελλαδική;

Οι Κύπριοι καταναλωτές έχουν υψηλά κριτήρια και standards όσον αφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Είναι καλά πληροφορημένοι σχετικά με το εύρος και τις τιμές των προϊόντων και δεν διστάζουν να ξοδέψουν όταν είναι ικανοποιημένοι με το προϊόν ή την υπηρεσία που λαμβάνουν.

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά έχουμε διαμορφώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην Κύπρο και με γνώμονα αυτά θα υλοποιήσουμε και τα μελλοντικά μας σχέδια ώστε οι καταναλωτές να χαίρουν υψηλής ποιότητας αγοραστικής εμπειρίας στη μεγαλόνησο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το μέλλον όχι μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για τους εμπόρους. Όπως στην ελληνική αγορά, έτσι και εδώ έχει τη δυναμική ώστε να αποτελέσει ένα συμπληρωματικό κανάλι πωλήσεων με αμέτρητα πλεονεκτήματα και ευκολίες.

skroutz (2)

Επένδυση στην κυπριακή αγορά

Ποιες οι επόμενες σας κινήσεις στην κυπριακή αγορά και σε ποιους τομείς να αναμένουμε να δούμε επενδύσεις;

Η κυπριακή αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς και θέλουμε να επενδύσουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη της. Στα επόμενα βήματά μας είναι η διεύρυνση του δικτύου των Ελλήνων εμπόρων που πραγματοποιούν αποστολές στην Κύπρο, και η δημιουργία ενός ακόμα μεγαλύτερου δικτύου συνεργατών-τοπικών εμπόρων με έδρα την Κύπρο, οι οποίοι θα προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσω του Skroutz Marketplace.

Ταυτόχρονα, θα προωθηθούν οι συνέργειες που μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές και θα εστιάσουμε σε περισσότερες επιλογές πληρωμών και παράδοσης, παρέχοντας ακόμη περισσότερα προϊόντα.

Μία από τις υπηρεσίες που προσφέρετε είναι το Skroutz Plus, ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, αφού μειώνει τα έξοδα αποστολής. Υπάρχουν πλάνα να γίνει διαθέσιμο και για την Κύπρο;

Εντός του 2023 στοχεύουμε η υπηρεσία Skroutz Plus να είναι διαθέσιμη και στους Κύπριους καταναλωτές, με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την Ελλάδα, ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών. Είναι γεγονός πως τα οφέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας του Skroutz, όπως οι πόντοι επιβράβευσης και οι εκπτώσεις σε επιλεγμένα προϊόντα (Plus Deals), έχουν κάνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία αρκετά αγαπητή μεταξύ των καταναλωτών στην Ελλάδα και το ίδιο αναμένουμε να γίνει και στην Κύπρο.

Βλέποντας στο μέλλον

Υπάρχουν πλάνα για επέκταση και σε άλλες χώρες; Είτε στην Ε.Ε. είτε εκτός;

Πολύ πρόσφατα ανακοινώσαμε την επέκταση της αποστολής προϊόντων στις συνολικά 20 χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου), δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαμβάνουν την αξιοπιστία και τα εκατομμύρια προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στο Skroutz Marketplace.

Η στρατηγική μας αυτή κίνηση αποτελεί δίοδο προς την ευρωπαϊκή αγορά για τις ελληνικές και τις κυπριακές επιχειρήσεις και ένα επιπλέον κανάλι αύξησης των πωλήσεων τους.

Ποιες νέες υπηρεσίες να αναμένουμε από την πλατφόρμα για το 2023 και ποιοι οι στόχοι σας;

Το Skroutz συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Μέσα στο έτος συνεχώς θα συστήνουμε νέες υπηρεσίες στους Κύπριους καταναλωτές ξεκινώντας με νέες επιλογές πληρωμής (όπως το wallet και η αντικαταβολή), τη διάθεση της υπηρεσίας Skroutz Plus που προαναφέραμε, τις πιο γρήγορες επιλογές παράδοσης, καθώς και τη 24/7 after sales εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσω τηλεφώνου.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο