Adidas: Βουτιά 78,8% στο μέρισμα του 2022 «έφερε» ο Κάνιε Γουέστ

Σημαντικά χαμηλότερο μέρισμα για το 2022 θα διανείμει η Adidas στους μετόχους καθώς τα κέρδη δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα, κυρίως από το "διαζύγιο" με τη σειρά προϊόντων Yeezy με την υπογραφή του διάσημου ράπερ Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών δηλώσεών του.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προτείνει πληρωμή 0,70 ευρώ (74 σεντς ΗΠΑ) ανά μετοχή για το έτος, από 3,30 ευρώ πέρυσι.

Το μικρότερο μέρισμα έρχεται αφότου η Adidas παρουσίασε τον περασμένο μήνα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος που δείχνουν σημαντική μείωση στα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα 254 εκατ. ευρώ από 1,49 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η Adidas επανέλαβε τις προοπτικές της για το 2023, οδηγώντας σε μείωση των οργανικών εσόδων που πλησιάζει το 10% και λειτουργική ζημία 700 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που αποφασίσει να διαγράψει το υπόλοιπο απόθεμά της Yeezy προϊόντων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Bjorn Gulden το 2023 δημιουργείται η βάση για να χτιστεί μια κερδοφόρα επιχείρηση το 2024. Ο τρόπος που θα επιτευχθεί φέτος, σημείωσε, ότι πρέπει να μειωθούν τα αποθέματα αλλά και οι εκπτώσεις στα προϊόντα.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη