Frederick: Οι βασικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου

Η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών/ριων για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick, το οποίο έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα Προγράμματα Σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες την πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», το Γραφείο Διασύνδεσης του πανεπιστημίου FREDERICK πραγματοποίησε Ημερίδα με τίτλο «Γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στις δεξιότητες των νέων αποφοίτων και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας: Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Frederick».

Σκοπός της Ημερίδας ήταν αφενός η ενημέρωση για τις δράσεις και τα επιτεύγματα του Γραφείου Διασύνδεσης του Frederick και αφετέρου η περαιτέρω δικτύωση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Frederick, καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους απηύθυνε χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια η κυρία Θεοδώρα Γιώτη, πρώην Στέλεχος Α΄ Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Frederick παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Ως ομιλητές/ριες, συμμετείχαν στην ημερίδα ο Δρ. Νικόλας Χριστοφίδης, Αναπληρωτής καθηγητής, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών

και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου ο οποίος μίλησε για τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στον τομέα της ηλεκτρολογίας για νέους απόφοιτους και η Δρ. Αθανασία Τζωρτζή, Λέκτορας Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, της οποίας η παρουσίαση αφορούσε στην αναγκαιότητα και σημασία της προηγούμενης πείρας σε παρόμοια θέση.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιρειών EY Cyprus Advisory Services Limited και Petrolina (Holdings) Public Ltd. Συγκεκρίμενα, ο κ. Ιάκωβος Μ. Κεφάλας, Senior Manager, Indirect Tax, EY Cyprus Advisory Services Limited αναφέρθηκε στα οφέλη που προσέφεραν οι τοποθετήσεις στην ΕΥ Κύπρου ενώ ο κ. Όμηρος Μοτίτης, ΗR Manager, Petrolina (Holdings) Public Ltd μίλησε για τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ της Petrolina και Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δύο φοιτητών, του κ. Κώστα Τσαγγαρίδη, Μηχανολόγου Μηχανικού, Researcher at Space Systems Solutions (S3) Ltd, Απόφοιτου τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Frederick και του κ. Βαγιανού Βαγιανού, Φοιτητή τμήματος Physical Education and Sport Sciences Πανεπιστημίου Frederick, οι οποίοι σχολίασαν την εμπειρία της τοποθέτησης τους και τα οφέλη που αποκόμισαν.

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Πανεπιστήμιο Frederick

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick
Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick Frederick

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»