Οι προκλήσεις και το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και κατ΄ επέκταση οι τιμές των αγαθών, η καταναλωτική συμπεριφορά του κοινού έχει αλλάξει. Ο καταναλωτής στρέφεται σε εναλλακτικές, πιο οικονομικές επιλογές και τα Private Label προϊόντα και οι Hard Discounters προσφέρουν μια λύση.

Ο ρόλος και η σημασία της ιδιωτικής ετικέτας και των Hard Discounters αναβαθμίζονται και η σημασία τους εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλαπλασιάζεται. Τα προϊόντα αυτά, αποτελούν για τους καταναλωτές την εναλλακτική της μάρκας σε χαμηλότερη τιμή με την ποιότητα να μένει ανεπηρέαστη.

Λιανέμποροι και προμηθευτές δεν μπορούν να κινούνται ενάντια στις τάσεις αυτές και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Οφείλουν να βρουν λύσεις να μειώσουν τα κόστη και να ελαφρύνουν το οικονομικό βάρος στον καταναλωτή. Υπάρχουν όμως εφικτές και άμεσα πραγματοποιήσιμες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα;

Την απάντηση θα δώσει ο Κωνσταντίνος Χριστούδιας, IT Business Development Manager της Christoudias Logistics κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που θα πραγματοποιήσει στο 20ο Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στις 4 Απριλίου στο Hilton Nicosia. Ο κ. Χριστούδιας θα προβεί σε εισηγήσεις στη βάση της νέας κατάστασης και των «θέλω» των καταναλωτών, σε μια παρουσίαση με τίτλο «Οι προκλήσεις και το μέλλον του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο».

Τεχνολογική αναβάθμιση

Ο Κωνσταντίνος Χριστούδιας είναι κάτοχος MSc in Supply Chain και Logistics Management του Πανεπιστημίου Warwick και ΒSc in Business & Logistics του Πανεπιστημίου Canterbury Christ Church του Ηνωμένου Βασιλείου. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Christoudias Logistics to 2019 ως New Leader in Supply Chain και εκπαιδεύτηκε σε όλα τα τμήματα της εταιρείας. Σήμερα κατέχει τη θέση του IT Development Manager και προωθεί την τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας.

Γιατί να παρακολουθήσετε το Συνέδριο

Το 2023 σηματοδοτεί την 20η διοργάνωση του Cyprus Grocery Retail Conference το οποίο καλείται να καταγράψει τις τάσεις του λιανικού εμπορίου για τα επόμενα χρόνια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές. Μέσω συζητήσεων, αναλύσεων και παρουσιάσεων, στη μεγαλύτερη σύναξη των στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs, πρωτοκλασάτα στελέχη από την κυπριακή αγορά και καταξιωμένοι ομιλητές από το εξωτερικό θα τοποθετηθούν επί των θεμάτων που απασχολούν τον τομέα, ενώ υπό το μικροσκόπιο τους θα τεθεί το μέλλον του λιανικού εμπορίου για την επόμενη δεκαετία με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, την συμπεριφορά των καταναλωτών, τα οικονομικά δεδομένα και τις νέες πραγματικότητες. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και η τελετή απονομής των IN Business Grocery Retail Awards που παρουσιάζει η Cyta Business, κατά την οποία θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο την χρονιά που μας πέρασε.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα

Χορηγοί: Christoudias Logistics, Flexfin, JCC Payment Systems, Όμιλος GAP Vassilopoulos, Phil. Andreou Public Ltd, Powersoft, Prolab
Υποστηρικτές: Α/φοι Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα (ΑΛΑΜΠΡΑ), Wolt Market

Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά