Cybarco Development: Έργα που ανεβάζουν την κοινωνία

Το Trilogy Limassol Seafront, η Μαρίνα Λεμεσού και το The Oval είναι δύο μόνο από τα έργα της Cybarco Development στο νησί μας. Αναμφίβολα, όπως και πολλά άλλα, αποτελούν πρότυπα αλλά και ορόσημα για τον σχεδιασμό και την ποιότητα της κατασκευής τους κι ασφαλώς για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα. Για τα projects που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη, τα μελλοντικά πλάνα και τον τομέα του development μας μίλησε ο CΕΟ της εταιρείας, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.

Eντός του 2023 πρόκειται να παραδοθεί η πρώτη φάση του Trilogy. Τι ακριβώς περιλαμβάνει;

To 2023 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το Trilogy, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του απόλυτου προορισμού για διαβίωση, εργασία και αναψυχή στην Κύπρο, με την παράδοση των διαμερισμάτων και των γραφείων στους δυο μπροστινούς πύργους, οι οποίοι διαθέτουν ιδιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες εφάμιλλες με εκείνες πεντάστερων ξενοδοχείων. Παράλληλα, θα παραδοθεί και η δημόσια πλατεία εμβαδού 6.850 τ.μ., όπου θα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας εστιατόρια, καταστήματα και άλλες επιλογές για αναψυχή τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Ποιο είναι το αγοραστικό κοινό των έργων της εταιρείας σας;

Έχουμε αγοραστές από 30 και πλέον εθνικότητες, με την πλειοψηφία τους να προέρχονται, κυρίως, από την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Μέση και Άπω Ανατολή και την Ευρώπη. Ανήκουν στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα κι έχουν μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις. Στα έργα μας δίνουμε έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας για ποιότητα, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μοναδικά lifestyles. Το γεγονός ότι πολλοί είναι Κύπριοι μας κάνει περήφανους, αφού είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και αναγνώρισης.

Είναι ικανοποιητικές οι προσπάθειες προσέλκυσης πελατών από το εξωτερικό ή πρέπει να γίνουν κι άλλες;

Ως ένας διεθνής προορισμός, η Κύπρος έχει την ικανότητα και τα χαρακτηριστικά για την προσέλκυση πελατών από όλες τις αγορές.

Θα πρέπει όμως να οργανωθούν και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για διεθνή προβολή και αναγνωρισιμότητα της χώρας μας σε νέες αγορές, όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδυτών. Θα πρέπει να δρομολογηθεί μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία θα ακολουθεί τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο κρατικός τομέας, με μοναδικό στόχο τη διόρθωση στρεβλώσεων και την υιοθέτηση νέων κινήτρων για ουσιαστική προβολή της Κύπρου.

Η εταιρεία σας έχει μακρά εμπειρία στον χώρο με σημαντικά έργα ανάπτυξης. Ποια γενικά χαρακτηριστικά διέπουν τις αναπτύξεις σας;

Η Cybarco Development, με τα πρωτοποριακά έργα, της συνεχίζει να θέτει συνεχώς νέα πρότυπα για την ανάπτυξη ακινήτων στην Κύπρο. Από την ολοκλήρωση έργων μεικτής χρήσης, με κατοικίες σε θέρετρα γκολφ και οικιστικά συμπλέγματα με επαύλεις ή διαμερίσματα σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες, μέχρι την ανάπτυξη εμπορικών κτιρίων - ορόσημων, το χαρτοφυλάκιό μας είναι εκτεταμένο και χαρακτηρίζεται από αποδεδειγμένο ρεκόρ πωλήσεων. Έργα όπως η Μαρίνα Λεμεσού και το The Oval αποτελούν κάτι περισσότερο από ιστορικά ορόσημα για την εταιρεία και έγιναν σημείο αναφοράς για μελλοντικά έργα του είδους τους. Παράλληλα, έδωσαν στην Κύπρο την απαραίτητη προβολή σε αγορές στις οποίες προηγουμένως δεν είχαμε κάποιο προϊόν να παρουσιάσουμε. Όλα μας τα έργα προσφέρουν μοναδικές lifestyle εμπειρίες σε εξαιρετικές τοποθεσίες. Πέρα από την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων μας, τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και τα ρεκόρ πωλήσεων, η ιστορία της Cybarco Development χαρακτηρίζεται από αίσθηση σταθερότητας, συνέπειας και αξιοπιστίας.

Ποιες είναι οι τάσεις που βλέπετε να αναπτύσσονται στα ακίνητα;

Θεωρώ ότι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με τον κλάδο των αναπτύξεων, αποφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο για την ευρύτερη οικονομία όσο και για το ίδιο το κράτος. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, θεωρώ αναγκαία την παροχή κινήτρων για πράσινες αναπτύξεις. Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν κίνητρα για την επιλογή υλικών και μεθόδων κατασκευής, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα αλλά και την υψηλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ήδη υπάρχουν τράπεζες που παρέχουν χαμηλότερο επιτόκιο για την αγορά «πράσινης» κατοικίας, στοιχείο που θεωρούμε θετικό.

Έργα σε εξέλιξη και άλλα στα σκαριά

Ποια είναι τα κυριότερα αναπτυξιακά έργα της Cybarco που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη;

  • Στο Trilogy Limassol Seafront ετοιμαζόμαστε για την παράδοση της πρώτης φάσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται απρόσκοπτα η κατασκευή του τρίτου (βόρειου) κτιρίου και του ιδιωτικού εξωτερικού χώρου μεγέθους 7.500 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει πισίνες, pool-bar, παιχνιδότοπο και τοπιοτεχνημένους κήπους.
  • Λίγα χιλιόμετρα δυτικά, στη Μαρίνα Λεμεσού η οποία θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα αναπτυξιακά έργα της Κύπρου, αναμένουμε ότι θα πωληθούν οι τελευταίες εννέα ετοιμοπαράδοτες κατοικίες εντός της χρονιάς.
  • Στο Aktea Residences 3 στη Λεμεσό, το οποίο θα ολοκληρωθεί επίσης το 2023, έχει απομείνει μόνο ένα πολυτελές ρετιρέ.
  • Με το Attikis Residences, που βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία στο Πλατύ Αγλαντζιάς, επιστρέψαμε δυναμικά στην αγορά της πρωτεύουσας. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ το 80% των διαμερισμάτων έχει ήδη πωληθεί.
  • Τέλος, στο Λατσί, την πιο ειδυλλιακή περιοχή της Κύπρου, έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του πολυτελούς παραθαλάσσιου έργου μας, Akamas Bay Villas, στο οποίο υπάρχουν διαθέσιμες μόνο τέσσερις επαύλεις, δύο από τις οποίες είναι ετοιμοπαράδοτες.
  • Λόγω της έντονης ζήτησης που καταγράφεται για οικιστικές μονάδες στη Λεμεσό, η εταιρεία μας θα ανακοινώσει σύντομα την έναρξη ακόμα δυο έργων σε επιλεγμένες περιοχές: το Thalassa Residences στο ιστορικό κέντρο της πόλης και μόλις 150 μέτρα από τον μόλο της Λεμεσού και το Seaview Heights σε πανοραμικό σημείο στη Γερμασόγεια με θέα την πόλη και τη θάλασσα.

Δειτε Επισης

Μείωση 1,57% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Απρίλιο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Πάφο
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας