Ν. Χριστοδουλίδης για τραπεζική ένωση: Στόχος η κατάληξη πριν το τέλος του 2023

Να υπάρξει κατάληξη στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης πριν από το τέλος του 2023 εκφράστηκε ως στόχος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στην παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε στη διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εurogroup, αλλά και με την κ. Λαγκάρντ, σε σχέση με την κατάσταση, την ανάγκη να προχωρήσει η τραπεζική ένωση.

«Μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι σημαντικό ότι από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο την ολοκλήρωση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, κάτι που εμείς μέσα από την παρέμβασή μας εκφράσαμε τη στήριξή μας και την ετοιμότητά μας να προχωρήσουμε στον συγκεκριμένο τομέα», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Ο στόχος μέσα από τη συζήτηση που έγινε γενικότερα στην παρουσία της κ. Λαγκάρντ», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «ήταν η ανάγκη σε όλα τα θέματα που άπτονται της Ευρωζώνης να υπάρξει περαιτέρω ολοκλήρωση.

«Ήταν ένα θέμα», τόνισε, «το οποίο οφείλω να πω ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι, ήταν στη συζήτηση και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που προέρχονται από κράτη που δεν συμμετέχουν στο ευρώ. Από εκεί και πέρα, συγκεκριμένα για την τραπεζική ένωση, εκείνο που εκφράστηκε ως στόχος είναι πριν το τέλος του 2023 να υπάρξει κατάληξη. Θα είναι μια θετική εξέλιξη για όλα τα κράτη μέλη, λαμβάνοντας υπόψη και τη σημερινή συγκυρία και όλα αυτά που βλέπουμε σε διεθνές επίπεδο με τον τραπεζικό τομέα».

Δειτε Επισης

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
Σημαντική μείωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις
Τράπεζα Κύπρου: Κάλεσμα στους μετόχους για ηλεκτρονική πληρωμή μερίσματος-Οι διαθέσιμοι τρόποι
Ελληνική Τράπεζα: Στις 24 Μαΐου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και εμπορικά ακίνητα