Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η DP World Limassol υποδέχθηκε τους νέους υπουργούς στο λιμάνι Λεμεσού

O καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η DP World Limassol στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα Λεμεσού και την καθιέρωσή του σε κύριο κόμβο εμπορίου και κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την πρώτη επίσκεψη της νέας κυβέρνησης στο λιμάνι Λεμεσού η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, o Υπουργός Μεταφορών, κ. Αλέξης Βαφεάδης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής και η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της DP World Limassol, όπου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Τερματικού και τις προσπάθειες της διαχειρίστριας εταιρείας να καθιερώσει το Λιμάνι Λεμεσού σε κύριο λιμένα επιλογής για την περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Nawaf Abdulla δήλωσε: "Η επίσκεψη των υπουργών στο τερματικό μας σήμερα αποτελεί απόδειξη της στενής συνεργασίας που θέλουμε να διατηρήσουμε με την κυβέρνηση, με στόχο να καθιερώσουμε τη χώρα ως κορυφαίο κόμβο κρουαζιέρας και εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή. Ως διαχειριστής του κύριου λιμανιού της χώρας, η DP World Limassol είναι ένας σημαντικός εταίρος του κράτους και βασικός φορέας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε το λιμάνι της Λεμεσού σε λιμάνι επιλογής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους χρήστες και παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείες κρουαζιέρας", πρόσθεσε.

dpworldypougoi2

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας τους, μέσα από μια οριζόντια προσέγγιση, με τον Υπουργό Μεταφορών να επισημαίνει ότι στόχος όλων είναι η προσέλκυση περισσότερων εταιρειών, η περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του λιμανιού και η βελτίωση των χρόνων εξυπηρέτησης μέσα από την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών. Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, από την πλευρά της έθεσε προς συζήτηση, μεταξύ άλλων, την επερχόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση και την ανάγκη παροχής υπηρεσιών στη βάση του Διεθνή Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής αναφέρθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την Υφυπουργό Ναυτιλίας προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο μιας κοινής επιτροπής. Επισήμανε επίσης ότι βασικός στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων κρουαζιέρων στα λιμάνια της χώρας, μέσα από τη διεξαγωγή επαφών με περισσότερες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ