Ζητούν λύση άμεσα για τα τέλη ελλιμενισμού στη Μαρίνα Λάρνακας

Το θέμα της αύξησης των τελών ελλιμενισμού στη Μαρίνα Λάρνακας συζήτησε την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε πως «αυτή η πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε ένας φορέας, Υπουργείο ή Υφυπουργείο να είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία, τη λειτουργία και την εποπτεία των μαρίνων».

«Αυτή τη στιγμή, σε όλες τις μαρίνες της Κύπρου, έχουν ευθύνη για κάποια θέματα τόσο το Υπ. Εσωτερικών, όσο και το Υπ. Μεταφορών, το Υπ. Γεωργίας για θέματα περιβάλλοντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Για αυτό προέχει ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η ανάθεση της ευθύνης για τις μαρίνες στην Κύπρο σε ένα αρμόδιο φορέα», είπε.

Συμπλήρωσε ότι σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα ότι για το θέμα των τελών, αλλά και για άλλα ζητήματα που προκύπτουν από τις εργασίες στη μαρίνα της Λάρνακας, ότι υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ υπηρεσιών και Υπουργείων, γι’ αυτό προέχει η επίλυση του ζητήματος αυτού.

Κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση του προβλήματος, να βρει μια λύση το συντομότερο δυνατό για τους 300 περίπου ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι ήταν στη Μαρίνα πριν την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη επενδυτή, σημειώνοντας ότι «το πιο σημαντικό από όλα είναι να προχωρήσουν οι προσπάθειες για να βρεθεί ένας νέος χώρος ελλιμενισμού αυτών των σκαφών».

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων