Ελληνική Τράπεζα: Ομιλίες ενδυνάμωσης για τα μέλη του προσωπικού

Με αφορμή την Ημέρα Εκτίμησης Προσωπικού, που γιορτάζεται ετησίως κάθε πρώτη Παρασκευή του Μάρτη και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Τράπεζα τίμησε τα επιτεύγματα και τη συμβολή του προσωπικού της και παρουσίασε για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη πρωτοβουλία, με θέμα ‘Employee Appreciation Week Talks’.

Η μεγαλύτερη ίσως συναισθηματική ανάγκη του ανθρώπου είναι να νιώθει ότι τον εκτιμούν και ότι οι καθημερινές προσπάθειες του αναγνωρίζονται. Θέλοντας να εκφράσει εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τις προσπάθειες του προσωπικού κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες τα τελευταία χρόνια, η Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας διοργάνωσε τρεις διαδικτυακές εκδηλώσεις, διάρκειας μίας ώρας, με τρεις διακεκριμένες ομιλήτριες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 06.03.23-10.03.23.

Οι τρεις ομιλήτριες, εστίασαν σε διαφορετική θεματολογία, όλες με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη του προσωπικού και μοιράστηκαν ιστορίες, παραδείγματα και επιτεύγματα «ζωής». Συγκεκριμένα, η Δρ. Μέμνια Θεοδώρου μίλησε για τα μαθήματα ζωής που έλαβε μέσα από το ταξίδι της στον παγωμένο ποταμό Ζάνκαρ στα Ιμαλάια, με το μήνυμα πως «τολμώντας να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Περιπέτειες σαν αυτές, μας γεμίζουν δύναμη, πίστη, αισιοδοξία!». Η Δρ. Μυρτάνη Πιερή μίλησε για τα μυστήρια της ύπαρξής μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο κόσμος μας είναι γεμάτος μυστήρια. Η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε την ομορφιά, τη μαγεία και την ευφυΐα των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης που κουβαλάμε μέσα μας». Τέλος, η κα. Έλλη Ματσούκα, ανέλυσε κατά πόσο εμείς ορίζουμε τις σχέσεις μας ή αν αυτές ορίζουν εμάς και όπως είπε «Η υψηλότερη επίγνωση και η βελτιωμένη ικανότητα ανάπτυξης και διαχείρισης αποτελεσματικών σχέσεων είναι να αντιληφθούμε περισσότερα, σχετικά με το πώς και γιατί οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις, την προσέγγιση και το στυλ του καθενός στις σχέσεις και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον».

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά σε τρείς διαφορετικές ώρες, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του προσωπικού να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που στόχο είχε την προσωπική τους ανάπτυξη.

Παράλληλα, τα μέλη του προσωπικού στα πλαίσια της κουλτούρας ανατροφοδότησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σχόλια και να αναγνωρίσουν την καλή συνεργασία με συναδέλφους, αξιοποιώντας την εσωτερική πλατφόρμα feedBank app της Τράπεζας και το ειδικά σχεδιασμένο «Ι appreciate our collaboration» badge, εκφράζοντας εκτίμηση ο ένας προς τον άλλο. Επιπλέον, η Τράπεζα πρόσφερε σε όλο το προσωπικό επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού στα πλαίσια της Στρατηγικής ESG και της ένθερμης προσπάθειας που γίνεται για μείωση της χρήσης πλαστικών ποτηριών στην εργασία, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)