Ελληνική Τράπεζα: Ομιλίες ενδυνάμωσης για τα μέλη του προσωπικού

Με αφορμή την Ημέρα Εκτίμησης Προσωπικού, που γιορτάζεται ετησίως κάθε πρώτη Παρασκευή του Μάρτη και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Τράπεζα τίμησε τα επιτεύγματα και τη συμβολή του προσωπικού της και παρουσίασε για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη πρωτοβουλία, με θέμα ‘Employee Appreciation Week Talks’.

Η μεγαλύτερη ίσως συναισθηματική ανάγκη του ανθρώπου είναι να νιώθει ότι τον εκτιμούν και ότι οι καθημερινές προσπάθειες του αναγνωρίζονται. Θέλοντας να εκφράσει εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τις προσπάθειες του προσωπικού κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες τα τελευταία χρόνια, η Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας διοργάνωσε τρεις διαδικτυακές εκδηλώσεις, διάρκειας μίας ώρας, με τρεις διακεκριμένες ομιλήτριες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 06.03.23-10.03.23.

Οι τρεις ομιλήτριες, εστίασαν σε διαφορετική θεματολογία, όλες με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη του προσωπικού και μοιράστηκαν ιστορίες, παραδείγματα και επιτεύγματα «ζωής». Συγκεκριμένα, η Δρ. Μέμνια Θεοδώρου μίλησε για τα μαθήματα ζωής που έλαβε μέσα από το ταξίδι της στον παγωμένο ποταμό Ζάνκαρ στα Ιμαλάια, με το μήνυμα πως «τολμώντας να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Περιπέτειες σαν αυτές, μας γεμίζουν δύναμη, πίστη, αισιοδοξία!». Η Δρ. Μυρτάνη Πιερή μίλησε για τα μυστήρια της ύπαρξής μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο κόσμος μας είναι γεμάτος μυστήρια. Η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε την ομορφιά, τη μαγεία και την ευφυΐα των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης που κουβαλάμε μέσα μας». Τέλος, η κα. Έλλη Ματσούκα, ανέλυσε κατά πόσο εμείς ορίζουμε τις σχέσεις μας ή αν αυτές ορίζουν εμάς και όπως είπε «Η υψηλότερη επίγνωση και η βελτιωμένη ικανότητα ανάπτυξης και διαχείρισης αποτελεσματικών σχέσεων είναι να αντιληφθούμε περισσότερα, σχετικά με το πώς και γιατί οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις, την προσέγγιση και το στυλ του καθενός στις σχέσεις και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον».

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά σε τρείς διαφορετικές ώρες, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του προσωπικού να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που στόχο είχε την προσωπική τους ανάπτυξη.

Παράλληλα, τα μέλη του προσωπικού στα πλαίσια της κουλτούρας ανατροφοδότησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σχόλια και να αναγνωρίσουν την καλή συνεργασία με συναδέλφους, αξιοποιώντας την εσωτερική πλατφόρμα feedBank app της Τράπεζας και το ειδικά σχεδιασμένο «Ι appreciate our collaboration» badge, εκφράζοντας εκτίμηση ο ένας προς τον άλλο. Επιπλέον, η Τράπεζα πρόσφερε σε όλο το προσωπικό επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού στα πλαίσια της Στρατηγικής ESG και της ένθερμης προσπάθειας που γίνεται για μείωση της χρήσης πλαστικών ποτηριών στην εργασία, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Η μετοχική σύνθεση βασικών παικτών του κυπριακού τουρισμού-Ποιοι κατέχουν άνω του 5%
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Ενδεχομένως αντισυνταγματική η πρόταση νόμου Κ. Ευσταθίου για μη κεφαλαιοποίηση του ανατοκισθέντος τόκου
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
Τάκης Αράπογλου: Ο Ντίνος υπήρξε ένα πολύ σεβαστό και πολύτιμο μέλος του Δ.Σ και θα λείψει βαθύτατα
Ένα πολύ καλύτερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών εξαγοράς και διαχείρισης πιστώσεων