Δημήτρης Δημητρίου: Τοποθετούμαι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό (video)

Τη φιλοσοφία του σε ό,τι αφορά την οικονομία, το επιχειρείν και τον προσανατολισμό του ΔΗΣΥ σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία του κόμματος, καταθέτει σε συνέντευξή του στο InBusiness TV, ο υποψήφιος για την προεδρία της παράταξης, Δημήτρης Δημητρίου.

Τοποθετώντας τον εαυτό του στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ο κ. Δημητρίου εμφανίζεται πεπεισμένος και εκφράζει την αποφασιστικότητά του, σε περίπτωση εκλογής του, να εργαστεί προς την κατεύθυνση αρμονικής συνύπαρξης όλων των τάσεων στο κόμμα, με τρόπο που να μην αισθάνεται ξένος ή εκτός ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει διαφορετική θέση ή άποψη από εκείνη της ηγεσίας.

Ούτε νεοφιλελεύθερος είμαι, ούτε στο χώρο της λαϊκής δεξιάς τοποθετούμαι

«Δεν θα αλλάξω το DNA του ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να πολιτεύεται έχοντας ως φάρο το όφελος των πολλών», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος αποδεχόμενος πως το επιχειρείν αποτελεί ίσως το βασικότερο γρανάζι στην αλυσίδα λειτουργίας της οικονομίας, διαμηνύει πως οι εποχές του κρατισμού έχουν τελειώσει και ότι οι εποχές των κρατικών επιχειρήσεων ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να πολιτεύεται έχοντας ως φάρο το όφελος των πολλών

«Είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είμαστε υπέρ του κέρδους. Δεν είναι ανάθεμα η κερδοφορία, ανάθεμα μπορεί να πει κανείς ότι είναι η αισχροκέρδεια. Αλλά υπάρχει μια βασικότερη αρχή που καθορίζει το δικό μου πολιτικό στίγμα. Και αυτό έγκειται στη διαφάνεια με την οποία οφείλουμε να πολιτευόμαστε», επισημαίνει.

Έχουμε στον ΔΗΣΥ και επιχειρηματίες και γεωργούς. Και ξενοδόχους και ξενοδοχοϋπάλληλους...

Σε ιδιαίτερη αναφορά προβαίνει στον πυλώνα της «έξυπνης Κύπρου» που περιλαμβάνεται στο πολιτικό στίγμα το οποίο παρουσίασε. «Η οικονομία για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται να είναι συνεχώς με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μοντέλο που να παντρεύει τις επενδύσεις μαζί με τις νέες τεχνολογίες, την πράσινη ανάπτυξη και τα σύγχρονα μέσα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να έχουμε για τους πολίτες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημειώνει.

Ένα μοντέλο οικονομίας που να παντρεύει τις επενδύσεις μαζί με τις νέες τεχνολογίες

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκφράζει την πρόθεσή του, εάν εκλεγεί, να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο οίκο προς εκπόνηση μελέτης για την παραγωγικότητα και πώς το κόμμα θα καταστεί πιο αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά την διαδικασία παραγωγής πολιτικής.

Δείτε πιο κάτω τη συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου στο InBusiness TV

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής