Αυτοκίνητα made in... στους κυπριακούς δρόμους

Από χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνουν τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ενώ στα μεταχειρισμένα ξεκάθαρη είναι η υπεροχή της Ιαπωνίας, από την οποία κατασκευάζονται τα οχήματα με τις περισσότερες εγγραφές.

Βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην κυπριακή αγορά παραμένει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η Νότια Κορέα.

Τα στοιχεία με τις χώρες κατασκευής των αυτοκινήτων που εγγράφηκαν και κυκλοφορούν στην Κύπρο προέρχονται από την Στατιστική Υπηρεσία.

Συνολική αγορά αυτοκινήτων σαλούν

Από τις 4.780 εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν του πρώτου διμήνου του 2023, οι 2.506 προήλθαν από χώρες της Ε.Ε., ενώ οι περισσότερες εγγραφές (2.724) αφορούσαν αυτοκίνητα από άλλες χώρες.

Στην κορυφή βρίσκεται η Ιαπωνία, με 1.942 εγγραφές την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 871.

Από Γαλλία είναι 422 αυτοκίνητα που εγγράφηκαν και από τη Νότια Κορέα 313, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με 246 εγγραφές.

Οι εγγραφές σαλούν αυτοκινήτων από Τσεχία έφτασαν τις 198, ενώ στην σχετική λίστα συγκαταλέγονται χώρες όπως Ισπανία (117), Σλοβακία (114), Πορτογαλία (102) και ΗΠΑ (91).

Καινούργια αυτοκίνητα σαλούν

Η Γερμανία είναι η νούμερο ένα χώρα από την οποία φτάνουν στην Κύπρο καινούργια επιβατηγά σαλούν αυτοκίνητα, με 490 εγγραφές το πρώτο δίμηνο του 2023.

Ελαφρώς πιο κάτω βρίσκονται τα γαλλικά αυτοκίνητα, με 385 εγγραφές, με τη Νότια Κορέα να ακολουθεί, με 292 εγγραφές.

aftokinita1000kainourgiaJANFEB2023

Από Τσεχία και Ηνωμένο Βασίλειο εγγράφηκαν 192 και 141 αυτοκίνητα αντίστοιχα.

Στην κυπριακή αγορά έφτασαν επίσης καινούργια σαλούν από Ισπανία (111), Σλοβακία (109), Πορτογαλία (102), Ιαπωνία (86) και ΗΠΑ (79).

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαλούν

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σαλούν που εγγράφηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023 (2.502) κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία, η οποία παραμένει στην πρώτη θέση, με 1.856 εγγραφές.

Αρκετά πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία, με 381 εγγραφές, με το Ηνωμένο Βασίλειο να έπεται με 105 εγγραφές.

aftokinita1000metaxeirismenaJANFEB

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση κατατάσσονται Γαλλία (37) και Νότια Κορέα (21) αντίστοιχα.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης εγγραφές μερικών μεταχειρισμένων σαλούν από άλλες χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., όπως Ιταλία (20), Σουηδία (18), Αυστραλία (15), ΗΠΑ (12), Σιγκαπούρη (9).

Δειτε Επισης

Μπήκε πλαφόν στο νερό με ανώτατη τιμή πώλησης μόνο για όρθιους καταναλωτές-Όσα προβλέπει ο Νόμος
Οι συνολικές παραδόσεις μπίρας τον Ιανουάριο-Πώς κινήθηκαν σε εγχώρια αγορά και οι εξαγωγές
Αλ. Βαφεάδης: Προτεραιότητα η υλοποίηση όλων των ανακλήσεων-«Να κριθούμε για αυτά που έχουμε κάνει»
Galatariotis Motors: Διεκπεραίωση ανακλήσεων εντός χρονοδιαγράμματος του διατάγματος-Η καθοδήγηση προς τους ιδιοκτήτες Honda
Τα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟ-Ποιοι είναι και τα βιογραφικά τους
Nissan: Γιατί δεν προχώρησε το mega deal με τη Honda-Τι ώθησε τη διοίκησή της να απορρίψει την συμφωνία
Η διευκρίνηση CTC Automotive για ανάκληση οχημάτων Volvo-«Πλήρης αίσθηση ευθύνης προς τους πελάτες μας»
Μήνυμα και οδηγίες Toyota στους πελάτες της για τους takata-«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»
Αλ. Βαφεάδης: Σε συνεχή επαφή με όλους τους διανομείς για καταρτισμό του πλάνου υλοποίησης των ανακλήσεων
Μέτρα Ε.Ε. για προστασία καταναλωτών για ηλεκτρονικές αγορές από τρίτες χώρες