Γυναίκες στην Οικοδομική Βιομηχανία

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που ο κόσμος γιορτάζει τις γυναίκες που εργάζονται στην οικοδομική βιομηχανία, όπως και εμείς εδώ στην N. Psaras Construction. Η παράδοση αυτή έχει καθιερωθεί από το 1998, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη "Εβδομάδα Γυναικών στην Οικοδομική Βιομηχανία" και έκτοτε επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς. Ως εταιρεία, είμαστε πάντα πιστοί στις αξίες της ισότητας, επομένως ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ενταχθούν στο εργατικό μας δυναμικό και να επαναπροσδιορίσουν μαζί μας τον κατασκευαστικό κλάδο.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη σημερινή μας Διευθύνουσα Σύμβουλο και Πρόεδρο Αφροδίτη Ψαρά, η οποία ηγείται την εταιρεία από το 2000. Η Αφροδίτη επαναπροσδιόρισε αποκλειστικά τον κλάδο, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα CEO κατασκευαστικής εταιρείας στο νησί. Ωστόσο, η πορεία της Αφροδίτης ξεκίνησε όταν εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό το 1983 ως μηχανικός μετά την απόκτηση του πτυχίου της στην Πολιτική Μηχανική από το City University του Λονδίνου και σταδιακά αποδείχθηκε επάξια μέσα στο κλάδο, σε μια εποχή όπου οι γυναίκες βρίσκονταν στη σκιά των κατασκευαστικών εργασιών.

Με την Αφροδίτη να δίνει τον τόνο ότι η ισότητα είναι δεδομένη και όχι κάτι που πρέπει να διαπραγματευτεί, προσπαθούμε ενεργά να αποδεχτούμε ότι η βιομχανία αυτή δεν είναι μόνο ένας ανδροκρατούμενος κλάδος, αλλά ένας κλάδος για όλους. Αυτό φαίνεται μέσα από την επόμενη γενιά η οποία θέλει να διασφαλίσει ότι η αξία της ισότητας διατηρείται. Η Ευαγγελία Ψαρά, διευθύντρια Λειτουργίας και Ποιότητας βρίσκεται στο πλευρό της Αφροδίτης για να υποστηρίξει τα καθήκοντά της και σήμερα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Αφοσιωμένη στη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης, εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να προσαρμοστεί σε νέα επίπεδα εργασιακών προκλήσεων.

Επιπρόσθετα, στην εταιρεία μας εργοδοτούνται κι’άλλες δυναμικές γυναίκες, όπως η Έλενα Κουγιάλη, Πολιτικός Μηχανικός, η οποία είναι μέλος της ομάδας υποβολής προσφορών και προμηθειών και είναι ένα ολοκληρωμένο και ομαδικό στέλεχος σε ένα από τα πιο απαιτητικά τμήματα της εταιρείας. Επιπλέον, δύο βασικά στελέχη του λογιστήριο μας, είναι δύο γυναίκες, η Κάλια Αλούπου και η βοηθός της Άντρια Κυριάκου. Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική της ομαδικής τους εργασίας έχει ξεχωρίσει αφού και οι δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαρκή λειτουργία της εταιρείας σε συνδυασμό με την Αφροδίτη και την Ευαγγελία.

Στα εργοτάξια μας βρίσκονται κι’άλλες γυναίκες πολιτικοί μηχανικοί οι οποίες έχουν την ικανότητα να διευθύνουν και να εκτελέσουν ότι χρειάζεται ούτως ώστε να παραδίδουμε στους πελάτες μας τα έργα που ονειρεύονται. Η Marwa Manwar από την Συρία βρίσκεται επί του παρόντος στο εργοστάσιο Όλυμπος, το μεγαλύτερο εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κύπρο. Επιπλέον, η Λουκία Σιαμαρή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην παραθαλάσσια περιοχή της Λάρνακας και η Παρασκευή Χριστοδούλου βρίσκεται στην καρδιά της Λεμεσού, στα επερχόμενα νέα γραφεία των κεντρικών γραφείων της MSBC.

Εκτός από την υποστήριξη των γυναικών στον κλάδο από το 1957, έχουμε υιοθετήσει και προωθήσει την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, πηγαίνοντας κόντρα στην ξεπερασμένη νοοτροπία και τα κοινωνικά πρότυπα του παρελθόντος. Στην N.Psaras Construction δεν υπάρχουν διακρίσεις όσον αφορά το φύλο ή τον προσδιορισμό φύλου, τη σεξουαλικότητα, την εθνική καταγωγή και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αντιθέτως, δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές και παραμένουμε σε εγρήγορση όσον αφορά το θέμα αυτό, διασφαλίζοντας τη διατήρηση ενός ευχάριστου και χωρίς διακρίσεις εργασιακού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειες για ισότητα δεν πρέπει να εξαντλούνται ή να περιορίζονται εδώ, οι γυναίκες πρέπει να είναι ορατές σε όλους τους κλάδους, ακόμη και στην οικοδομική βιομηχανία.

Λεύκιος Χατζηαργυρού - Business Administrator Psaras Construction

Δειτε Επισης

Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Τράπεζα Κύπρου: Ο λόγος στους μετόχους για το μέρισμα...Γενική συνέλευση με Χούριγκαν και Άκερμαν
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Eurobanκ Α.Ε.: Θέμα εβδομάδων οι εγκρίσεις για Eλληνική-Ο μίνιμουμ στόχος μέσω της δημόσιας πρότασης
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος
Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου