Powered by

Ελβετία: Έρευνα για υπόθεση διαρροής, σε υπόθεση ξεπλύματος η Credit Suisse

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες με στόχο τους δράστες μιας διαρροής πληροφοριών το 2022 σε χιλιάδες λογαριασμούς Credit Suisse, ανέφεραν την Παρασκευή ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαρροή περιλάμβανε περισσότερους από 18.000 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απατεώνων και επιχειρηματιών που υπόκεινται σε κυρώσεις, βυθίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος.

Οι λογαριασμοί, οι οποίοι τηρούνταν από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010, διέρρευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η οποία τους μοιράστηκε με οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Η ταυτότητα του ατόμου ή του οργανισμού που ευθύνεται για τη διαρροή παραμένει άγνωστη.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν την υπόθεση, για παραβίαση των νόμων περί τραπεζικού απορρήτου και ζημιά που προκλήθηκε στην Credit Suisse, μετά από επίσημη καταγγελία, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Tagesanzeiger.

Αυτή η εφημερίδα και άλλες επικαλέστηκαν πηγές που ανέφεραν ότι η τράπεζα, η οποία εργάζεται για να αναζωογονήσει τη φήμη της μετά από μια σειρά σκανδάλων και βαριών ζημιών, ήταν ο καταγγέλλων.

Ερωτηθείσα εάν η Credit Suisse είχε υποβάλει την καταγγελία, μια εκπρόσωπος είπε ότι η τράπεζα δεν σχολίασε τις εν εξελίξει διαδικασίες.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιακών εισαγγελέων δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για επιβεβαίωση ότι οι διαδικασίες στην υπόθεση έχουν ξεκινήσει.

Δειτε Επισης

Nέες κυρώσεις στη Λευκορωσία από ΗΠΑ
Σε υψηλό 4 ετών τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Deutsche Bank
Ισχυρές πιέσεις και κύμα ρευστοποιήσεων στην Deutsche Bank
Sell-off στις ευρωαγορές την Παρασκευή
Τι βλέπουν οι αναλυτές πίσω από την κρίση της Deutsche Bank
TikTok: Αβέβαιο το μέλλον της εφαρμογής στις ΗΠΑ
Οι short sellers κέρδισαν 100 εκατ. δολ. ποντάροντας ενάντια στην Deutsche Bank
Citigroup: Η Deutsche Bank είναι θύμα του παραλογισμού των αγορών
Καθησυχάζει για Deutsche Bank ο Σολτς-«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Βουτιά στις μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω νέων ανησυχιών μετάδοσης