powered by

Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία

Με στόχο την ευρύτερη προώθηση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Κύπρου και Αυστρία, το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Αυστρίας, διοργάνωσαν Επιχειρηματική Αποστολή, Φόρουμ και δεξίωση δικτύωσης στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Το Φόρουμ προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, κύριος Όθωνας Θεοδούλου, ο οποίος υπέδειξε την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός σε επενδυτικά ταμεία, σε ακίνητα, σε πράσινη ενέργεια και στο ICT, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως περιφερειακή και διεθνής βάση για επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα αναλύθηκε εις βάθος η υπογραμμένη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

Austria Delegation 7 12 23

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κυπριακών εταιρειών.

Στην παρουσίασή του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Αυστρίας, κύριος Νίκος Κυριακίδης, εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται τόσο δια μέσου του νομικού όσο και του φορολογικού μας συστήματος για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI). Τέλος, εξέφρασε την ετοιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε δεξίωση δικτύωσης όπου οι κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Αυστριακούς ομολόγους τους.

Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος