Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»

Ξεκάθαρα μηνύματα προς το κόμματα ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις εκποιήσεις, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπό το πρίσμα των τροπολογιών που ετοιμάζονται και όπως όλα δείχνουν θα καταθέσουν οι πολιτικές ή κάποιες εκ των πολιτικών δυνάμεων, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει τον οποιονδήποτε νόμο θα θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχεί για την πρόθεση κομμάτων να υποβάλουν τροπολογίες στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ανησυχεί για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν όχι στα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Τροποποιήσεις που γίνονται, όχι για να εξυπηρετήσουν εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένα είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρχει και άλλο είναι εκείνοι-και υπάρχουν-οι συμπατριώτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη», σημείωσε.

Επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί τη συζήτηση που γίνεται και τις δηλώσεις από πλευράς κομμάτων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα τον οδηγήσει να υπογράψει τον σχετικό νόμο που θα ψηφιστεί.

«Σε διαφορετική περίπτωση», διαμήνυσε, «δεν μπορώ να υπογράψω κάτι το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Όταν βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας μας θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα που θα έχουν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις, είτε στη στοχευμένη κοινωνική πολιτική που θέλουμε να προωθήσουμε είτε στα θέματα παιδείας, υγείας και άλλα».

Διαβάστε ακόμη:

Δειτε Επισης

Σημαντικό ενδιαφέρον δικαιούχων δανειοληπτών για το νέο σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ σε συνεργασία με doValue Cyprus
Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για τα επιτόκια μετά τον Ιούνιο
Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής
Αύξηση καταναλωτικών επιτοκίων, μείωση στεγαστικών τον Μάρτιο
Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για την Ελληνική Τράπεζα
Γιατί οι τραπεζικοί κολοσσοί συρρέουν στο Ριάντ
Θετικά σήματα από Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό-Πιο κοντά η μείωση επιτοκίων
Νοέλ Κουίν (HSBC): Η τρομερή πενταετία που έβαλε τέλος στο όνειρο 37 ετών
Σε υψηλά επίπεδα οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω τραπεζικών κερδών
Θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη συνάντηση ΕΚΚ-ΚΤ της Λετονίας