Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»

Ξεκάθαρα μηνύματα προς το κόμματα ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις εκποιήσεις, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπό το πρίσμα των τροπολογιών που ετοιμάζονται και όπως όλα δείχνουν θα καταθέσουν οι πολιτικές ή κάποιες εκ των πολιτικών δυνάμεων, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να υπογράψει τον οποιονδήποτε νόμο θα θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχεί για την πρόθεση κομμάτων να υποβάλουν τροπολογίες στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ανησυχεί για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν όχι στα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Τροποποιήσεις που γίνονται, όχι για να εξυπηρετήσουν εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένα είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρχει και άλλο είναι εκείνοι-και υπάρχουν-οι συμπατριώτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη», σημείωσε.

Επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί τη συζήτηση που γίνεται και τις δηλώσεις από πλευράς κομμάτων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα τον οδηγήσει να υπογράψει τον σχετικό νόμο που θα ψηφιστεί.

«Σε διαφορετική περίπτωση», διαμήνυσε, «δεν μπορώ να υπογράψω κάτι το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Όταν βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας μας θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα που θα έχουν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις, είτε στη στοχευμένη κοινωνική πολιτική που θέλουμε να προωθήσουμε είτε στα θέματα παιδείας, υγείας και άλλα».

Διαβάστε ακόμη:

Δειτε Επισης

Ξεκινά η αξιολόγηση εταιρικών πελατών τραπεζών βάσει των κριτηρίων ESG-Όλες οι πληροφορίες
Ελληνική Τράπεζα: Η εξαγορά από Eurobank, το μέρισμα που παγώνει και γιατί καλοβλέπει την CNP
Στο debate νέων «Οι νέοι ρωτούν» της Τράπεζας Κύπρου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Το ΧΑΚ στην κοινοπραξία EuroCTP-Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρείας και ποιοι οι στόχοι της
Τα ποσά που κατέβαλε το 2023 η Ελληνική στις θυγατρικές της Logicom
Ελληνική: Απόδειξη ανθεκτικότητας με κέρδη πέραν των €365 εκατ. παρά τις προκλήσεις το 2023
Στο 2,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιανουάριο
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου-Τα απαιτούμενα προσόντα
ΚΤΚ: Αιτήματα για μειωμένα δικηγορικά έξοδα σε υποθέσεις εξυγίανσης και αξιογράφων
Νέες κάρτες αφής Mastercard® & Visa από την Ελληνική Τράπεζα