Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»

Μηνύματα προς τα κόμματα, και δη τα συγκυβερνώντα, έστειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει της ψηφοφορίας την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων για το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις εκποιήσεις.

«Ευελπιστούμε ότι η επικείμενη συζήτηση στη Βουλή θα κινηθεί εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων μας, ώστε να διαμορφωθεί δίκτυ προστασίας στους ευάλωτους δανειολήπτες, και να μην εκμεταλλεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές κενά που ενδεχομένως να υπήρχαν. Αναμένουμε η Βουλή να χαιρετίσει και να εγκρίνει τις προτάσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε, ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε διαβούλευση με τα συγκυβερνώντα κόμματα

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπέδειξε ότι η φιλοσοφία του συνολικού πακέτου μέτρων πρέπει να παραμείνει υπό την έννοια ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας και περαιτέρω οριζόντια αναστολή των εκποιήσεων.

«Ο Πρόεδρος», επεσήμανε, «είπε ότι πρόθεση του είναι να βρεθεί μια ολιστική, μόνιμη, νηφάλια προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Σε σχέση με τον διορισμό χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή και μόλις ψηφιστεί σε νόμο το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε διορισμό.

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων τον Ιανουάριο
Ώθηση στον νέο δανεισμό από τα επιχειρηματικά δάνεια άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
Η νέα οδηγία από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για ακάλυπτες επιταγές
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Το μεγάλο δίλημμα με το βλέμμα στην Πέμπτη
Τι λέει για την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της Ελληνικής από την Eurobank ο Ντομινίκ Λαμπουρέ
Από Ιούνιο πιθανότατα η μείωση επιτοκίων, συνεδριάζει την Πέμπτη το Δ.Σ. της ΕΚΤ
Οι παράγοντες που εκτινάσσουν την τιμή του Bitcoin και τι λένε οι αναλυτές
«Θετική εξέλιξη και κατάσταση win-win οι συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών»
Νέα εποχή στη συνεργασία Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και Τράπεζας της Ελλάδας
Alpha Bank Cyprus Ltd: Αναθεώρηση «Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»