Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση

Στα πυρά που δέχεται η Κυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ σε σχέση με το αίτημα που κατέθεσε στη Βουλή για αποπαγοποίηση περίπου 400 θέσεων στο δημόσιο, απάντησε με έντονο τρόπο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Εκφράζοντας έκπληξη για την τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε πως όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση, είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023, είτε του κράτους είτε των δημόσιων οργανισμών.

«Οι περισσότερες ήταν θέσεις που προνοούνταν στον προϋπολογισμό που είχε υποβάλει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Άρα, ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με κάτι που οι ίδιοι κατέθεσαν και ψήφισαν», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπενθύμισε ότι είναι με νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης, με στήριξη του ΔΗΣΥ, να μην προνοείται η διαδικασία αποπαγοποίησης θέσεων από τη Βουλή, νομοσχέδιο που η υφιστάμενη Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου έχει αποσύρει.

Για να προσθέσει ότι η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοούν επιπρόσθετο κόστος για το κράτος.

«Εμείς ως Κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε την προσήλωση μας σε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό, αλλά και στη λήψη αποφάσεων πάντοτε εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους», διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου

Εξάλλου, σε παρατήρηση ότι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ήδη έχει προηγηθεί μια συνάντηση στο Προεδρικό.

«Ήδη, υπάρχει μια πρόταση για τα άτομα που βρίσκονται στις θέσεις Α2,Α5,Α7. Στην πορεία προέκυψε και το αίτημα για τα άτομα που βρίσκονταν παλαιότερα στην κλίμακα Α1 για να μπορέσει να αναγνωριστεί η υπηρεσία τους ενώ βρίσκονταν σε αυτή την κλίμακα.

Οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στο άμεσο και στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Ήδη, το αρμόδιο Υπουργείο επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια, όλες τις πιθανές λύσεις, έχει παρουσιαστεί ήδη μια πρόταση ενώπιον των εργαζομένων, βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους και θεωρούμε ότι το θέμα θα λυθεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στα έργα ενδιαφέροντος της ΕΤΕπ οι προτεραιότητες του κράτους-Είδε Κακουρή ο Βαφεάδης
Η μέση ετήσια επιβάρυνση ανά πολίτη από την πράσινη φορολογία-Τα ευρήματα της μελέτης του ΚΟΕ
Οικονομία και τραπεζικός τομέας Κύπρου και Ελλάδας στο επίκεντρο συνάντησης Κεραυνού με Στουρνάρα
Ξεκαθαρίζει για την κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες ο Κεραυνός- «Ήταν ένα βάρος…»
Στο 2,5% ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2023-Σε ποιους τομείς οφείλεται το θετικό πρόσημο
Τελειώνει η… βενζίνη των οριζόντιων μέτρων για καύσιμα-Σφύριξε την λήξη εποχής ο Κεραυνός
Πράσινη φορολογία: «Δεν θα υπάρξουν σοβαρές απειλές...»-Δείτε την μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Μάκης Κεραυνός: Οι πέντε βασικοί πυλώνες του πλαισίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Ικανοποίηση Γιάννη Παναγιώτου για την αύξηση της άδειας μητρότητας
Ολομέλεια: Ναι σε κατάργηση ετήσιου τέλους €350 για εταιρείες και «Φωτοβολταϊκά για Όλους»