«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση

Στα πυρά που δέχεται η Κυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ σε σχέση με το αίτημα που κατέθεσε στη Βουλή για αποπαγοποίηση περίπου 400 θέσεων στο δημόσιο, απάντησε με έντονο τρόπο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Εκφράζοντας έκπληξη για την τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε πως όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση, είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023, είτε του κράτους είτε των δημόσιων οργανισμών.

«Οι περισσότερες ήταν θέσεις που προνοούνταν στον προϋπολογισμό που είχε υποβάλει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Άρα, ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με κάτι που οι ίδιοι κατέθεσαν και ψήφισαν», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπενθύμισε ότι είναι με νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης, με στήριξη του ΔΗΣΥ, να μην προνοείται η διαδικασία αποπαγοποίησης θέσεων από τη Βουλή, νομοσχέδιο που η υφιστάμενη Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου έχει αποσύρει.

Για να προσθέσει ότι η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοούν επιπρόσθετο κόστος για το κράτος.

«Εμείς ως Κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε την προσήλωση μας σε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό, αλλά και στη λήψη αποφάσεων πάντοτε εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους», διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου

Εξάλλου, σε παρατήρηση ότι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ήδη έχει προηγηθεί μια συνάντηση στο Προεδρικό.

«Ήδη, υπάρχει μια πρόταση για τα άτομα που βρίσκονται στις θέσεις Α2,Α5,Α7. Στην πορεία προέκυψε και το αίτημα για τα άτομα που βρίσκονταν παλαιότερα στην κλίμακα Α1 για να μπορέσει να αναγνωριστεί η υπηρεσία τους ενώ βρίσκονταν σε αυτή την κλίμακα.

Οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στο άμεσο και στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Ήδη, το αρμόδιο Υπουργείο επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια, όλες τις πιθανές λύσεις, έχει παρουσιαστεί ήδη μια πρόταση ενώπιον των εργαζομένων, βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους και θεωρούμε ότι το θέμα θα λυθεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Σωτήρης Μαρκίδης: Από τις 27 Μαΐου η Δήλωση για ΦΠΑ 5% για αγορά κατοικίας μόνο μέσω Tax For AlI
Ν. Χριστοδουλίδης για Eurobasket: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Υπ. Μεταφορών για τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού»
Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης