Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Τέσσερις εταιρείες με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Τέσσερις νομικές οντότητες εγγεγραμμένες στην Κύπρο και με διεύθυνση την ίδια στη Λάρνακα, συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Πρόκειται για εταιρείες ιδιοκτησίας του Βέλγου επιχειρηματία και επί μακρόν πράκτορα προμηθειών για την Ρωσία, Hans De Geetere (De Geetere), ο οποίος είναι διευθυντής διαφόρων εταιρειών στο Βέλγιο, την Κύπρο και τις Κάτω Χώρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο De Geetere και το δίκτυό του επιχείρησαν να στείλουν ηλεκτρονικά είδη στη Ρωσία μέσω σημείων μεταφόρτωσης στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και την Τουρκία.

Ειδικότερα, στον De Geetere αποδίδεται συντονισμός της προμήθειας ηλεκτρονικών ειδών για Ρώσους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιζόμενων πεδίων πύλης (FPGA)-συσκευών ημιαγωγών υψηλής προτεραιότητας-που αναζητούνται από τη Ρωσία για τα οπλικά της προγράμματα.

Ο De Geetere διαχειρίζεται τις εταιρείες Knokke Heist Support Corporation Management (Knokke Heist) με έδρα το Βέλγιο, Eriner Limited (Eriner) με έδρα την Κύπρο, The Mother Ark Ltd (The Mother Ark) με έδρα την Κύπρο και European Trading Technology B.V. (European Trading Technology) με έδρα τις Κάτω Χώρες.

Οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες βρίσκονται στη νέα λίστα των αμερικανικών κυρώσεων, όπως και η Lar Vorto Services Limited (Lar Vorto) με έδρα επίσης την Κύπρο, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο διαφόρων εταιρειών υπό την ηγεσία του De Geetere.

Η Lar Vorto κατέχει τη θέση του γραμματέα στις Eriner και The Mother Ark, καθώς και σε μια τρίτη εταιρεία, την Ahetei Limited (Ahetei), της οποίας ηγείτο ο De Geetere κατά την ίδρυσή της, είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και βρίσκεται επίσης στη νέα λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας η Μαρία Παναγιώτου-Τα θέματα που θα συζητηθούν
Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μάκης Κεραυνός: Ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Οι ανάγκες σε ξένο εργατικό δυναμικό το 2024 και ο μύθος που επικαλούνται οι συντεχνίες
Προς έγκριση στο Υπουργικό τις αμέσως επόμενες μέρες ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός
Βραχνάς το νέο πλαίσιο για το transfer pricing-Το ζητούμενο από τον φορολογικό μετασχηματισμό
Κυρώσεις από Καναδά σε 10 άτομα και 153 οντότητες εγγεγραμμένες σε Ρωσία και Κύπρο
Ανώτατο: Οι μισθωτές κρατικής γης υπόκεινται σε φορολογία
Εβδομαδιαία άνοδος 0,25% στο ΧΑΚ
Αισθητά επιβραδυνόμενος ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης ΣΠΟΔ τον Ιανουάριο