Τέσσερις εταιρείες με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Τέσσερις νομικές οντότητες εγγεγραμμένες στην Κύπρο και με διεύθυνση την ίδια στη Λάρνακα, συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Πρόκειται για εταιρείες ιδιοκτησίας του Βέλγου επιχειρηματία και επί μακρόν πράκτορα προμηθειών για την Ρωσία, Hans De Geetere (De Geetere), ο οποίος είναι διευθυντής διαφόρων εταιρειών στο Βέλγιο, την Κύπρο και τις Κάτω Χώρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο De Geetere και το δίκτυό του επιχείρησαν να στείλουν ηλεκτρονικά είδη στη Ρωσία μέσω σημείων μεταφόρτωσης στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και την Τουρκία.

Ειδικότερα, στον De Geetere αποδίδεται συντονισμός της προμήθειας ηλεκτρονικών ειδών για Ρώσους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιζόμενων πεδίων πύλης (FPGA)-συσκευών ημιαγωγών υψηλής προτεραιότητας-που αναζητούνται από τη Ρωσία για τα οπλικά της προγράμματα.

Ο De Geetere διαχειρίζεται τις εταιρείες Knokke Heist Support Corporation Management (Knokke Heist) με έδρα το Βέλγιο, Eriner Limited (Eriner) με έδρα την Κύπρο, The Mother Ark Ltd (The Mother Ark) με έδρα την Κύπρο και European Trading Technology B.V. (European Trading Technology) με έδρα τις Κάτω Χώρες.

Οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες βρίσκονται στη νέα λίστα των αμερικανικών κυρώσεων, όπως και η Lar Vorto Services Limited (Lar Vorto) με έδρα επίσης την Κύπρο, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο διαφόρων εταιρειών υπό την ηγεσία του De Geetere.

Η Lar Vorto κατέχει τη θέση του γραμματέα στις Eriner και The Mother Ark, καθώς και σε μια τρίτη εταιρεία, την Ahetei Limited (Ahetei), της οποίας ηγείτο ο De Geetere κατά την ίδρυσή της, είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και βρίσκεται επίσης στη νέα λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

Δειτε Επισης

Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν