Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πλοιοκτήτες: Επίτευγμα η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο ΔΝΟ

Ικανοποίηση για την επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) εκφράζει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών συγχαίροντας το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και κάνοντας λόγο για επίτευγμα που, σε συνδυασμό με την 8η θέση που κατέχει η Κύπρος στο Μνημόνιο του Παρισιού, καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα της κυπριακής σημαίας.

«Η Κύπρος θα ακούγεται περισσότερο στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα, αλλά και τα πλοία υπό κυπριακή σημαία θα τυγχάνουν σεβασμού σε όλα τα λιμάνια, αποτέλεσμα των υψηλών προτύπων ποιότητάς τους» αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Πλοιοκτητών.

Υποδεικνύεται παράλληλα πως στις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες και προκλήσεις διεθνώς, είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της Ναυτιλίας, με την ΚΕΠ να τονίζει πως η εκλογή της Κύρου αποτελεί «αναγνώριση της συνέπειας και της σημαντικής συμβολής της Κύπρου στις συζητήσεις και δράσεις που αφορούν στις αλλαγές του κλάδου της ναυτιλίας, στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

«Η ενεργός εμπλοκή στο Συμβούλιο του ΙΜΟ, είναι επιβεβαίωση πως η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ναυτιλιακό κράτος, ισχυροποιεί την ηγετική θέση της στην παγκόσμια σκηνή της ναυτιλίας και είναι προφανές ότι, η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης, συνδράμουν την ενίσχυση της αξίας της σημαίας της Κύπρου και τη συνεχή βελτίωση των προτύπων της Ναυτιλίας» προστίθεται.

Η ΚΕΠ διαβεβαιώνει τέλος πως παραμένει συνεργός, στις προσπάθειες για την προώθηση των κοινών στόχων και διαμόρφωση πολιτικών στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Δειτε Επισης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης εθνικός συντονιστής για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών
Cyta: Η σημαντική κερδοφορία, οι τεχνολογικές πρωτιές και οι προθέσεις για την αγορά ενέργειας
Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με σπάνιες παθήσεις μοιράστηκαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους
Εκστρατεία «Ride to Green» υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας-Πού στοχεύει και οι συντελεστές
PwC Κύπρου: Ανθεκτικός ο τομέας των ακινήτων το 2023
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα(ESG-ΕΚΕ)
Έρευνα της EY Global Bank Risk Survey 2023: Ο ρόλος του CRO έχει επεκταθεί και εξελιχθεί
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συζήτηση με θέμα «Ασφάλεια και μεταναστευτικές ροές»
EKO Kύπρου: Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου-«Ενώνουμε δυνάμεις με ενέργεια για τη ζωή»
Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα Designboom αναγνώρισε το Limassol Der Mar, των UDS architects και Benoy