Πλοιοκτήτες: Επίτευγμα η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο ΔΝΟ

Ικανοποίηση για την επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) εκφράζει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών συγχαίροντας το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και κάνοντας λόγο για επίτευγμα που, σε συνδυασμό με την 8η θέση που κατέχει η Κύπρος στο Μνημόνιο του Παρισιού, καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα της κυπριακής σημαίας.

«Η Κύπρος θα ακούγεται περισσότερο στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα, αλλά και τα πλοία υπό κυπριακή σημαία θα τυγχάνουν σεβασμού σε όλα τα λιμάνια, αποτέλεσμα των υψηλών προτύπων ποιότητάς τους» αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Πλοιοκτητών.

Υποδεικνύεται παράλληλα πως στις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες και προκλήσεις διεθνώς, είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της Ναυτιλίας, με την ΚΕΠ να τονίζει πως η εκλογή της Κύρου αποτελεί «αναγνώριση της συνέπειας και της σημαντικής συμβολής της Κύπρου στις συζητήσεις και δράσεις που αφορούν στις αλλαγές του κλάδου της ναυτιλίας, στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

«Η ενεργός εμπλοκή στο Συμβούλιο του ΙΜΟ, είναι επιβεβαίωση πως η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ναυτιλιακό κράτος, ισχυροποιεί την ηγετική θέση της στην παγκόσμια σκηνή της ναυτιλίας και είναι προφανές ότι, η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης, συνδράμουν την ενίσχυση της αξίας της σημαίας της Κύπρου και τη συνεχή βελτίωση των προτύπων της Ναυτιλίας» προστίθεται.

Η ΚΕΠ διαβεβαιώνει τέλος πως παραμένει συνεργός, στις προσπάθειες για την προώθηση των κοινών στόχων και διαμόρφωση πολιτικών στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Δειτε Επισης

CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης