Το επιχειρείν στις κάλπες… Εκλέγεται η νέα ηγεσία του ΚΕΒΕ

Νέα ηγεσία μετά από δύο συνεχείς θητείες και έξι συνεχή χρόνια παρουσίας του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη στην προεδρία αποκτά σήμερα το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο(ΚΕΒΕ).

Στο πλαίσιο της απογευματινής 96ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Επιμελητηρίου, το αποτελούμενο από 105 εκλέκτορες εκλεκτορικό σώμα θα αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο, καθώς και τους πέντε αντιπροέδρους, για την επόμενη τριετία.

Την προεδρία του ΚΕΒΕ διεκδικούν ο τέως πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου και ο εκ των αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης.

Οι 105 εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία του ΚΕΒΕ προέρχονται από το πέντε τοπικά Επιμελητήρια, ως εξής: 24 μέλη από τη Λευκωσία, 21 από τη Λεμεσό, 20 από την Αμμόχωστο, 20 από την Πάφο και 20 από την Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται πως της σημερινής 96ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΚΕΒΕ προηγήθηκαν οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις των τοπικών Επιμελητηρίων, κατά τις οποίες εξελέγησαν τα νέα τους Διοικητικά Συμβούλια.

Η ετήσια γενική συνέλευση του ΚΕΒΕ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, με το τυπικό μέρος των εργασιών(σ.σ. μόνο για τα μέλη) να ξεκινά στις πέντε το απόγευμα.

Η ατζέντα περιλαμβάνει την έγκριση της ετήσιας έκθεσης και της έκθεσης ελεγκτών για το 2022, καθώς και τον διορισμό ελεγκτών και τον καθορισμό της αμοιβής τους.

Το πανηγυρικό μέρος που θα ακολουθήσει, στις 19:00 μ.μ., περιλαμβάνει ομιλία από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι μονομάχοι για την προεδρία

Την προεδρία του ΚΕΒΕ, όπως έχει προαναφερθεί, διεκδικούν οι Σταύρος Σταύρου και Ανδρέας Δημητριάδης, οι οποίοι σε πρόσφατες συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο InBusinessNews ενόψει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους κατέρχονται ως υποψήφιοι και έδωσαν το στίγμα του πώς προτίθενται να ηγηθούν του Επιμελητηρίου σε περίπτωση εκλογής τους.

Την υπόσχεση ότι σε περίπτωση εκλογής του θα εργαστεί σκληρά με όλους τους συνεργάτες του για επίτευξη του απώτερου στόχου που, όπως ανέφερε, είναι μια δυνατή οικονομία μέσω του καλώς νοούμενου επιχειρείν για μια ευημερούσα κοινωνία, έδωσε ο Σταύρος Σταύρου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Δημητριάδης τόνισε πως εάν εκλεγεί, το ΚΕΒΕ θα εργαστεί μεθοδικά και αποτελεσματικά, προκειμένου η επιχειρηματική δράση να κινείται σε ένα θεσμικό πλαίσιο χωρίς εμπόδια, απόλυτα σαφές, σταθερό και κυρίως, διεθνώς ανταγωνιστικό.

Η διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας του ΚΕΒΕ θα λάβει χωρά μετά την ολοκλήρωση του πανηγυρικού μέρους της αποψινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, με τον επόμενο πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ., να αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μια εποχή κατά την οποία οι προκλήσεις για την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου παραμένουν μεγάλες.

Ανεξαρτήτως λοιπόν αποτελέσματος, όποιος εκ των δύο υποψήφιων για την προεδρία και να εκλεγεί, θα χρειαστεί με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του να εργαστεί σκληρά, έχοντας από την πρώτη στιγμή κατά νου, μεταξύ άλλων, και το μήνυμα που ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης έστειλε με νόημα μέσω της χθεσινής συνέντευξής του στο InBusinessNews.

Ότι η καρέκλα του προέδρου του ΚΕΒΕ «δεν είναι και πολύ αναπαυτική»...

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού