Οι συγκοινωνίες στη Λεμεσό αλλάζουν-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου metaCCAZE

Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του στόχου του Δήμου Λεμεσού να καταστήσει κλιματικά ουδέτερη την πόλη μας μέχρι το 2030 στα πλαίσια των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ευρωπαϊκής Αποστολής (EU Cities Mission), αποτελεί η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου metaCCAZE, το οποίο ξεκινάει την 1 Ιανουαρίου 2024.

Στα πλαίσια του έργου, ο Δήμος Λεμεσού μαζί με άλλους τοπικούς εταίρους θα υλοποιήσει μία σειρά μέτρων που στόχο έχουν να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να μειωθεί η χρήση των ιδιωτικών οχημάτων.

Τα μέτρα για τη Λεμεσό στα πλαίσια του έργου metaCCAZE συμπεριλαμβάνουν:

- Την κατασκευή δύο mobility hubs (σύγχρονων χώρων με εγκαταστάσεις, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε περιφερειακά σημεία και να συνεχίζουν τη μετακίνησή τους με δημόσια λεωφορεία, ποδήλατα, ή πατίνια προς το κέντρο της πόλης).

- Την παροχή on-demand υπηρεσίας για τη μεταφορά μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι μαθητές και οι γονείς τους θα μπορούν μέσω εφαρμογής να καλούν μίνι-λεωφορεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από μαθητές, για να μετακινηθούν προς και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Η πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί θα χρησιμοποιεί Artificial Intelligence, έτσι ώστε να βρίσκει τις βέλτιστες διαδρομές για τους μαθητές.

- Την παροχή πλατφόρμας στα σχολεία, έτσι ώστε όσοι γονείς μπορούν να μεταφέρουν με ένα αυτοκίνητο παραπάνω μαθητές στο σχολείο, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση γύρω από τα σχολεία τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

- Την περεταίρω ανάπτυξη και αναβάθμιση με έξυπνα συστήματα του στόλου της ΕΜΕΛ και της NEXTBIKE.

Όλες αυτές οι δράσεις θα αναπτυχθούν μέσω στενής συνεργασίας με τους πολίτες, τους τοπικούς και κρατικούς φορείς, έτσι ώστε ο Δήμος Λεμεσού να διασφαλίσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Η Λεμεσός είναι πόλη-φάρος στο έργο metaCCAZE. Ο Δήμος Λεμεσού είναι επικεφαλής για τις δράσεις στη Λεμεσό, με συνολικό προϋπολογισμό €1.099.912,50 για τέσσερα χρόνια. Οι πέντε εταίροι από τη Λεμεσό (Δήμος Λεμεσού, MaaSLab, ΕΜΕΛ, NEXTBIKE, Oxygono) έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου € 5.000.000 για την υλοποίηση των δράσεων στη Λεμεσό.

Γενικότερα, Το metaCCAZE έχει στόχο να εφαρμόσει σε 4 Ευρωπαϊκές πόλεις-φάρους (Άμστερνταμ, Μόναχο, Λεμεσός, Ταμπέρε), λύσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές ρύπων από τις συγκοινωνίες και μεταφορές. Οι λύσεις αυτές στη συνέχεια μεταφέρονται και υλοποιούνται σε άλλες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Κρακοβία, Μάλτα, Μίσκλοτς, Μιλάνο, Παρίσι).

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα