Ο νέος country manager της TotalEnergies για την Κύπρο

Νέο country manager για την Κύπρο απέκτησε πρόσφατα ένας σημαντικός και στρατηγικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, η γαλλική TotalEnergies, η οποία ως γνωστό δραστηριοποιείται από κοινού με την ιταλική ENI σε επτά οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, τη θέση ανέλαβε ο Pedro Ribeiro, με μακρόχρονη πείρα σε θέματα ενέργειας και ειδικότερα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, διαδεχόμενος τον Romain de La Martinière. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο Pedro Ribeiro θα έχει ως βάση του την χώρα μας.

Το who is who του Pedro Ribeiro

Με σπουδές από το 1990 μέχρι το 1997 στο Instituto Superior Técnico της Λισαβόνας και ακολούθως με απόκτηση μάστερ στη Μηχανική Πετρελαίου (Petroleum Engineering), ο Pedro Ribeiro διέγραψε μία αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της ενέργειας μέχρι σήμερα. Όπως προσδιορίζεται ο ίδιος, είναι Asset & Project Manager με ευρεία διεθνή εξειδίκευση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αρχικά εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μία μικρή εταιρεία στην Αγκόλα την Tervia (1995-1996), ενόσω σπούδαζε.

Τον Αύγουστο του 1997 βρέθηκε στην Total E&P αναλαμβάνοντας ως μηχανικός δεξαμενής για την παρακολούθηση ανάπτυξης και παραγωγής δύο υπεράκτιων κατασκευών, της Cobo και της Pambi, στην Αγκόλα. Θα παρέμενε εκεί για περίπου μία οκταετία, ανεβαίνοντας σκαλοπάτια στην εταιρεία.

Ακολούθως και για την περίοδο 2005-2007, εργάστηκε ως παγκόσμιος επικεφαλής συντονιστής στην Repsol, στη Μαδρίτη.

Τον Οκτώβριο του 2007 επέστρεψε στην Total, αυτή τη φορά στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε μια μακρά πορεία 16 και πλέον χρόνων, αναλαμβάνοντας projects σε διάφορες χώρες, όπως το Καμερούν, η Αγκόλα και άλλες.

Από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην Βολιβία, ως γενικός διευθυντής. Εκεί είχε υπό την ευθύνη του ομάδα 200 ατόμων. Στόχος της ομάδας, ήταν οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες εξερεύνησης και έργων για την παροχή ανανεωμένης βάσης πόρων και αύξηση της παραγωγής.

Συνάντηση με Παπαναστασίου

Ό,τι καλύτερο στον Pedro Ribeiro στο νέο του ρόλο ευχήθηκε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, προβαίνοντας σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαναστασίου έγραψε: «Μια ευχάριστη συνάντηση με τον νέο Γενικό Διευθυντή της TotalEnergies για την Κύπρο, Pedro Ribeiro. Η ομάδα μας στο Υπουργείο ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον κ. Ribeiro και τους συνεργάτες του, ευχόμενοι ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο».

Δειτε Επισης

Έξυπνοι μετρητές: Κατεπείγον νομοσχέδιο στη Βουλή για να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 35 εκατ. ευρώ
ΣΕΑΠΕΚ: Κορεσμένο το ηλεκτρικό δίκτυο της Κύπρου-Ανέφικτη η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με εικονικό συμψηφισμό
ΙΕΑ: Μειωμένα τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο-Σε χαμηλό 5 μηνών οι εξαγωγές
Huawei: Παρουσίασε την καινοτόμα ευφυή λύση διανομής (IDS) ηλεκτρικής ενέργειας
Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο
Great Sea Interconnector: Τρέχει η μελέτη κόστους-οφέλους, προειδοποιεί για τις εκκρεμότητες ο ΑΔΜΗΕ
OPEC+: Τι θα κάνει με τις περικοπές στην παραγωγή βλέποντας το πετρέλαιο στα $85 το βαρέλι
Ιράκ: Η παράταση της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου είναι απόφαση του ΟΠΕΚ
Helleniq Energy: Ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με κινήσεις σε Κύπρο και Ρουμανία
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το «Φωτοβολταϊκά για Όλους»