Powered by

Κίνα: Θύματα απατεώνων παγκόσμιοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων

Η κινεζική Αστυνομία φέτος κατέστειλε υποθέσεις απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας παραποιημένα κυβερνητικά έγγραφα για να προσελκύσει επενδύσεις σε πλαστά εθνικά έργα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας έχουν επιλύσει συνολικά περισσότερες από 260 υποθέσεις φέτος και έχουν διαλύσει 180 εγκληματικές ομάδες που σχετίζονται με πλαστά εθνικά έργα που αφορούν κεφάλαια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου γιουάν (210 εκατομμυρίων δολαρίων) από επενδυτές, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τέτοιες απάτες συχνά διεξάγονται διαδικτυακά και με δραστηριότητες στο εξωτερικό, εξαπατώντας τους ανθρώπους να πληρώσουν αρχικό κεφάλαιο ή συνδρομές μέλους, ανέφερε το Xinhua. Τα πλαστά έργα ανακούφισης της φτώχιας που χρησιμοποιούν παραποιημένα κυβερνητικά έγγραφα και διαπιστευτήρια είναι επίσης συνήθη.

Η διαδικτυακή απάτη είναι ιδιαίτερα εδραιωμένη στην Κίνα και έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η επιβράδυνση της οικονομίας της θέλει να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό για να δώσει ώθηση στους πολλούς τομείς και κλάδους της.

Οι παγκόσμιοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που στήνουν καταστήματα στην Κίνα αντιμετωπίζουν αχαλίνωτες απάτες. Οι διαδικτυακοί απατεώνες εξαπατούν τους επενδυτές με μεγάλες αποδόσεις σε νέα προϊόντα, χρησιμοποιώντας παράνομα τις επωνυμίες και τα λογότυπά τους.

Τον περασμένο μήνα, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek Holdings ανέφερε ότι υπήρξαν απατεώνες που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι εκπροσωπούσαν το γραφείο του στην πόλη Shenzhen και ζητούσαν χρήματα από ιδιώτες, με την προϋπόθεση να τους τα επιστρέψουν με προμήθειες.

Η κινεζική Αστυνομία φέτος άρχισε να καταπολεμά τις διαδικτυακές απάτες που λειτουργούν στη Μιανμάρ, όπου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εμπλέκονται σε μια τηλεπικοινωνιακή απάτη κάθε μέρα.

Πάνω από 31.000 ύποπτοι για τηλεπικοινωνιακή απάτη παραδόθηκαν στην Κίνα από τις αρχές της Μιανμάρ τον Νοέμβριο.

Δειτε Επισης

Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο