Powered by

Κίνα: Θύματα απατεώνων παγκόσμιοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων

Η κινεζική Αστυνομία φέτος κατέστειλε υποθέσεις απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας παραποιημένα κυβερνητικά έγγραφα για να προσελκύσει επενδύσεις σε πλαστά εθνικά έργα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας έχουν επιλύσει συνολικά περισσότερες από 260 υποθέσεις φέτος και έχουν διαλύσει 180 εγκληματικές ομάδες που σχετίζονται με πλαστά εθνικά έργα που αφορούν κεφάλαια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου γιουάν (210 εκατομμυρίων δολαρίων) από επενδυτές, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τέτοιες απάτες συχνά διεξάγονται διαδικτυακά και με δραστηριότητες στο εξωτερικό, εξαπατώντας τους ανθρώπους να πληρώσουν αρχικό κεφάλαιο ή συνδρομές μέλους, ανέφερε το Xinhua. Τα πλαστά έργα ανακούφισης της φτώχιας που χρησιμοποιούν παραποιημένα κυβερνητικά έγγραφα και διαπιστευτήρια είναι επίσης συνήθη.

Η διαδικτυακή απάτη είναι ιδιαίτερα εδραιωμένη στην Κίνα και έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η επιβράδυνση της οικονομίας της θέλει να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό για να δώσει ώθηση στους πολλούς τομείς και κλάδους της.

Οι παγκόσμιοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που στήνουν καταστήματα στην Κίνα αντιμετωπίζουν αχαλίνωτες απάτες. Οι διαδικτυακοί απατεώνες εξαπατούν τους επενδυτές με μεγάλες αποδόσεις σε νέα προϊόντα, χρησιμοποιώντας παράνομα τις επωνυμίες και τα λογότυπά τους.

Τον περασμένο μήνα, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek Holdings ανέφερε ότι υπήρξαν απατεώνες που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι εκπροσωπούσαν το γραφείο του στην πόλη Shenzhen και ζητούσαν χρήματα από ιδιώτες, με την προϋπόθεση να τους τα επιστρέψουν με προμήθειες.

Η κινεζική Αστυνομία φέτος άρχισε να καταπολεμά τις διαδικτυακές απάτες που λειτουργούν στη Μιανμάρ, όπου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εμπλέκονται σε μια τηλεπικοινωνιακή απάτη κάθε μέρα.

Πάνω από 31.000 ύποπτοι για τηλεπικοινωνιακή απάτη παραδόθηκαν στην Κίνα από τις αρχές της Μιανμάρ τον Νοέμβριο.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί