powered by

Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2023

Η Ask Wire, εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Νοέμβριο ήταν συνολικής αξίας €52 εκατ. Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ήταν συνολικού ύψους €22 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε κτίριο μεικτής χρήσης στο Παραλίμνι με τιμή €4,8 εκατ. Η επαρχία Λεμεσού μετρά τέσσερεις συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν η Λευκωσία με τρείς, η Λάρνακα και η Αμμόχωστος με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €9,56 εκατ. στη Λευκωσία σε €4,23 εκατ., στη Λάρνακα σε €3,4 εκατ. και στην επαρχία Αμμοχώστου σε €4,8 εκατ.

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Νοέμβριο 2023

ask1

Πηγή: Κτηματολόγιο Κύπρου, Ανάλυση: Ask Wire

Το συνολικό τίμημα για τα 50 ακριβότερα ακίνητα που πωλήθηκαν τον Νοέμβριο άγγιξε τα €52 εκατ. Το 51% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 20 ακίνητα των επαρχιών Λεμεσού και Λευκωσίας. Συγκεκριμένα η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €15 εκατ. και αντιστοιχεί στο 28,8% και η δεκάδα ακινήτων της Λευκωσίας έναντι €11,6 εκατ. στο 22,3%. Πιο μικρής αξίας (€9,7 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Νοέμβριο στην επαρχία Λάρνακας, την οποία ακολουθούν κατά πόδας οι επαρχίες Αμμοχώστου (€8,4 εκατ.), και Πάφου (€7,2 εκατ.).

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

ask2

Ακριβότερη πώληση ανά επαρχία

ask3

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «από την ανάλυση διαφαίνεται ότι τον Νοέμβριο υπήρξε κινητικότητα στην αγορά ακινήτων υψηλής αξίας. Από τις 50 μεγαλύτερες πωλήσεις Παγκύπρια, οι 19 αφορούσαν ακίνητα αξίας άνω του €1 εκατ., έξι πωλήσεις έγιναν σε τιμές €900.000 - €999.000, τρείς σε τιμές €800.000 - €899.000 και άλλες πέντε πωλήσεις σε τιμές €700.000 - €799.000».

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για την αγορά ακινήτων επισκεφθείτε τη σελίδα της Ask Wire

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: Η αύξηση της προσφοράς ακινήτων, κλειδί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Μεγάλη ετήσια υποχώρηση 24% στις άδειες οικοδομής τον Ιανουάριο
Neocleous Tower: Ο νέος εμπορικός προορισμός της Λεμεσού επαναπροσδιορίζει το εργασιακό lifestyle
Προχωρά η μελέτη για την ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας-Ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ Ελλάδας
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών-Οι αυξήσεις και μειώσεις κατά κύρια κατηγορία προϊόντων
Συμβάσεις ενοικίασης και αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο από δικηγόρους... Έντονη αντίθεση και ανησυχία κτηματομεσιτών
Δήμος Παναγιώτου: Σημαντικός μοχλός ενίσχυσης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού το Limassol Greens
Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Μαΐου της BidX1-Διαθέσιμα πέραν των 60 ακινήτων
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό