Με ορέξεις για νέες επενδύσεις στην Κύπρο η CVC-Βολιδοσκοπήσεις για πιθανές εξαγορές

Περαιτέρω δίκτυα στην Κύπρο προς ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της παρουσίας της στο νησί μας φαίνεται να ρίχνει η CVC, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και πιστώσεων που ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Έχοντας, μέσω του Hellenic Healthcare Group (HHG), εξαγοράσει πρώτα το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και ακολούθως το Αρεταίειο, η CVC κατέχει ήδη ηγετική θέση στον τομέα της υγείας στην Κύπρο, με πιο πρόσφατη επένδυσή της να αποτελεί η απόκτηση της Gialletto Ltd, εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ακτινολογικών και συναφών υπηρεσιών.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το αμερικανικό fund βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαδικασία βολιδοσκόπησης και άλλων μεγάλων εταιρειών, οργανισμών και αλυσίδων στην Κύπρο, προς διερεύνηση του εδάφους και ανίχνευση των προοπτικών ενδεχόμενης εξαγοράς τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εν λόγω «στόχοι» της CVC δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της υγείας, αλλά επεκτείνονται και σε άλλους καίριους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως είναι για παράδειγμα αυτός της εστίασης και άλλοι.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως επί του παρόντος-και όπως έχει προαναφερθεί- οι όποιες συζητήσεις γίνονται, ήταν και είναι διερευνητικού χαρακτήρα, χωρίς σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες με τις οποίες υπήρξαν επαφές, να προκύπτουν μέχρι στιγμής οποιεσδήποτε χειροπιαστές εξελίξεις που να συνηγορούν προς την κατεύθυνση ενός επερχόμενου deal.

Αυτό που καταγράφεται δηλαδή μέχρι τώρα, είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους του fund, που δεν αποκλείεται προφανώς σε κάποια στιγμή, είτε στο εγγύς είτε στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, να μετατραπεί σε συγκεκριμένη προσοφορά προς κάποιο ή κάποιους από τους οργανισμούς που ενδιαφέρεται ή θα ενδιαφερθεί μελλοντικά να εξαγοράσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με Συνέταιρο της CVC, συζητώντας την εμπειρία της εταιρείας σε σχέση με τις επενδύσεις που πραγματοποίησε στην Κύπρο στον νευραλγικό τομέα της υγείας, αλλά και το περιθώριο μελλοντικών επενδύσεων σε τομείς ενδιαφέροντος, όπως η υγεία, οι υποδομές και η παιδεία.

Επισημαίνεται πως καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο InBusinessNews, απέρριψαν ως μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελλαδικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η CVC εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του ομίλου νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων που κατέχει σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν πως κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν υφίσταται, αλλά αντιθέτως το fund συνεχίζει την επενδυτική του στρατηγική στις δύο χώρες, με τον τομέα της υγείας να παραμένει εκ των βασικών πυλώνων των επενδυτικών του προτεραιοτήτων.

Δειτε Επισης

Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου
Ο Πανίκος Νικολάου για φορολόγηση υπερκερδών-«Political risk, θα είναι στίγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας»
Εξαπατούν το κοινό-Επιτήδειοι «χρησιμοποιούν» τον Αντικαρκινικό για να αποσπούν χρήματα με παράνομο τρόπο
Οι εισηγμήνες στην ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ που δεν δημοσιοποίησαν ετήσια οικονομική έκθεση για το 2023