powered by

Πιλοτικό πρόγραμμα «Μέντορινγκ» του YoungShip σε συνεργασία με ΜΙΕΕΚ

Στο πλαίσιο στήριξης νέων επαγγελματιών και σπουδαστών/σπουδαστριών στον χώρο της ναυτιλίας, ο Οργανισμός YoungShip Cyprus, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ, της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, εγκαινίασε πρόσφατα το πιλοτικό πρόγραμμα «Μέντορινγκ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλύτερη προετοιμασία των σπουδαστών/σπουδαστριών για ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στην πρώτη δράση, «Career Day», που έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρείας Fameline Holding Group, μέλη του YoungShip Cyprus συνομίλησαν με τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες του Προγράμματος «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» για τις λειτουργίες και την καθημερινότητα σε διάφορα τμήματα ναυτιλιακών εταιρειών. Η δεκαπεντάλεπτη εναλλαγή ομάδων έδωσε την ευκαιρία στους/στις σπουδαστές/σπουδάστριες να ακούσουν πληροφορίες για όλα τα τμήματα που αντιπροσωπεύτηκαν.

Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του νέου έτους 2024, με θέμα «Προετοιμασία για Συνέντευξη».

Η κ. Λίνα Έλληνα, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές», απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Οργανισμό YoungShip Cyprus και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα «Μέντορινγκ», το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της μακρόχρονης συνεργασίας του Προγράμματος Σπουδών με τον εν λόγω Οργανισμό.

«Το πρόγραμμα Μέντορινγκ είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες μας», δήλωσε η κ. Έλληνα, «να δικτυωθούν με νεαρούς επαγγελματίες του χώρου και να νιώσουν ότι έχουν στήριξη, πέραν της στήριξης που λαμβάνουν από τη Σχολή τους, στην προσπάθειά τους για την όσον το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για εξεύρεση εργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο Πρόεδρος του YoungShip Cyprus, κ. Αντρέας Χριστοφόρου, ανέφερε ότι στόχος του Οργανισμού είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των νέων, και παράλληλα η προώθηση της φωνής τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόσθεσε ότι «ρόλος μας είναι να προωθήσουμε τη νέα γενιά στον τομέα της ναυτιλίας, παρέχοντας τους πληροφόρηση και διοργανώνοντας δράσεις, οι οποίες λειτουργούν βοηθητικά στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους, καθώς επίσης στην απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών.

Οι νέοι/νέες αποτελούν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Κύπρου και σε αυτούς οφείλουμε να επενδύσουμε. Μέσω των δράσεων μας, προσφέρουμε την ευκαιρία στα μέλη μας να επεκτείνουν τόσο τις προσωπικές, όσο και τις επαγγελματικές τους γνωριμίες, καθώς επίσης να επιμορφωθούν, να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία, σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Δειτε Επισης

Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Δυναμική παρουσία της Shell Κύπρου στο «Meet the Legends»