Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα, στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά εκλογής οι: Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Νορβηγία, Παναμάς, Δημοκρατία της Κορέας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Λιβερία.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας η εκλογή της χώρας, με 146 ψήφους έναντι 162 εγκύρων, στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού συνιστά μια «παγκόσμια αναγνώριση της αξιοπιστίας της ως παρόχου ποιοτικών ναυτιλιακών υπηρεσιών».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στην Κατηγορία «Α» «εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών», ενώ σημειώνεται ότι το επιτυχές αποτέλεσμα «οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Εξωτερικών».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι πρόκειται για «μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας σε μια κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τη διεθνή ναυτιλία».

«Επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας, καθώς και την άριστη συνεργασία της χώρας μας με τον Οργανισμό και τα Κράτη-Μέλη του», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία «επισφραγίζει τον δυναμικό και πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, καθώς και τη μακρόχρονη και καθοριστική συμβολή της στη διαμόρφωση της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής και νομοθεσίας, μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων καθώς και της συνεχούς και ενεργού παρουσίας μας στις εργασίες των Επιτροπών – Υποεπιτροπών του Οργανισμού».

«Η Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να υποστηρίζει δυναμικά και εποικοδομητικά την υλοποίηση των στόχων του ΙΜΟ για ασφαλή, ενεργειακά αποδοτική, “πράσινη” και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας αρχαιολογικών χώρων εξασφάλισε το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης»
Ανοίγει τις πόρτες του αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco
Πράσινα Σημεία Λευκωσίας: Παραλήφθηκαν 8.000 τόνοι αποβλήτων μέσα σε ένα χρόνο
Smart Parking με χρήση BLE tag στη Λευκωσία
Safe Bulkers, Inc.: Ανακοίνωσε ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης αξιωματικών καταστρώματος
Ακαδημία ΕΥ Κύπρου: Συνέδριο περί θεμάτων βιωσιμότητας και πράσινης φορολόγησης
Με αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα η Deloitte Academy Κύπρου
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία ανάπτυξη γης-κατασκευές
To Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναβαθμίζεται και επεκτείνεται
CIM: Διοργάνωσε το 12ο business breakfast για τους στρατηγικούς συνεργάτες του(pics)