Τι δηλώνει ο εκ των δικηγόρων του κουρεμένου καταθέτη που πέτυχε αποζημιώσεις

Κερδήθηκε η πρώτη απόφαση κουρεμένου καταθέτη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και αναμένεται η απόφαση τουλάχιστον μίας ακόμα, δεύτερης υπόθεσης με παρόμοιες απαιτήσεις, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Σίγμα, o εκ των δικηγόρων του κουρεμένου καταθέτη, Ανδρέας Θεοφίλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επεδίκασε αποζημίωση €780.833 σε Ρώσο καταθέτη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Η απόφαση είχε καταχωρηθεί το 2013 και τροποποιήθηκε δύο φορές. Με βάση την τελευταία τροποποίηση του κατηγορητηρίου, εναγόμενοι ήταν ο ειδικός διαχειριστής της Λαϊκής Τράπεζας, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Για το ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της έφεσης, ο κ. Θεοφίλου απάντησε πως όλα είναι ανοικτά και το σενάριο να υπάρξει ανατροπή από το Εφετείο είναι υπαρκτό.

«Για αυτό υπάρχει το Εφετείο. Δεν να προκαταλάβω την πιθανή απόφαση του Εφετείου. Με αυτή την έννοια λέω ναι είναι πιθανή η ανατροπή», είπε.

Εξήγησε ότι στο δικηγορικό του γραφείο υπάρχουν τρεις ακόμα εφέσεις «και περιμένουμε να ακυρώσουμε και εμείς αυτές που δεν έγιναν αποδεκτές οι απαιτήσεις».

Για το τι είναι αυτό που διέφερε από προηγούμενες υποθέσεις που απορρίφθηκαν, εξήγησε ότι κάθε δίκη διεξάγεται στη βάση δικογράφων και ότι κάθε απαιτητής ξεχωριστά παρουσιάζει το δικαστήριο την υπόθεση του για να πείσει το δικαστή.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση του δικού μας γραφείου, και έχουμε αρκετές υποθέσεις καταχωρημένες, έχουμε σε όλες τις υποθέσεις βασίσει την αξίωση των πελατών μας, στα πραγματικά, ισοπεδωτικά και σίγουρα, ευρήματα που βρήκε ο δικαστής σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν αλλάξαμε από υπόθεση σε υπόθεση ούτε μια σπιθαμή. Η νομική μας θέση βασίστηκε σε αυτά που είπε ο συγκεκριμένος δικαστής», τόνισε.

«Οι υποθέσεις κρίνονται ανάλογα με το τι παρουσιάζεις στο δικαστήριο», ανέφερε σχετικά με γιατί άλλοι δικαστές απέρριψαν προηγούμενες υποθέσεις και πρόσθεσε ότι «είναι πολλά θέματα γιατί άλλοι-στη δική μας περίπτωση τρεις δικαστές - απέρριψαν πανομοιότυπα εκφρασμένες αξιώσεις και ο συγκεκριμένος την αποδέχτηκε».

Ο συγκεκριμένος δικαστής υπέδειξε ότι δικάζει ακόμα μία υπόθεση του γραφείου του κ. Θεοφίλου, κατά την οποία αναμένεται η απόφαση και ενδεχομένως με την ίδια κατάληξη. Ο κ. Θεοφίλου, είπε επί τούτου ότι «αναμένουμε, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω, αλλά δεν βλέπω για πιο λόγο να αλλάξει τις απόψεις που σχημάτισε με την ίδια μαρτυρία που είχε στην μία υπόθεση και στην άλλη».

Ένα σημείο που ενδεχομένως να έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα και να υπήρξε η συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι το δικηγορικό γραφείο εξέτασε στοιχεία από το 2009, και όχι από το 2013 και εντεύθεν.

Ο κ. Θεοφίλου, σχολίασε πως «εμείς ξεκινήσαμε από το 2009 και όλες οι υποθέσεις μας ξεκινάνε από το 2009 και φτάνουν το 2013. Κι αυτό παρουσιάσαμε στο δικαστήριο. Γιατί άλλοι αποφάσισαν έτσι, κι άλλοι αλλιώς, αυτό είναι θέμα του Εφετείου».

Δειτε Επισης

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που κατέχουν οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων
Καμπανάκι Λαγκάρντ για την αδράνεια της Ευρώπης στην ενοποίηση των κεφαλαιαγορών
Eurobank: Μνημόνιο συνεργασίας με J.P. Morgan Asset Management-Ο στόχος της πρωτοβουλίας
Στα €44.175.002,2 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Τι ανακοίνωσε το ΧΑΚ
Στουρνάρας: Η ΕΚΤ θα πρέπει να μειώνει τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση μέχρι να φτάσει το 2%
Σχέδιο pronomia της Τράπεζας Κύπρου: Ταξιδιωτικό «προνόμιο» σε 125 τυχερούς
Morningstar DBRS: Θετική η επιτάχυνση μείωσης των DTC από ελληνικές τράπεζες
Κερδίζει το στοίχημα για πιο long term επενδυτές η Τρ. Κύπρου-Τι δείχνει η είσοδος Wellington στην μετοχική της δομή
Έτσι διαμορφώνεται χωρίς την πρώην Λαϊκη η μετοχική σύνθεση της Τρ. Κύπρου-Οι επενδυτές με συμμετοχή πέραν του 3%
Τα τρωτά σημεία και οι ανησυχίες της ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης-Παραμένει εύθραυστη η ανάπτυξη