L. Kennedy: Τα μεγάλα αγκάθια στο συνταξιοδοτικό σύστημα

Σε μια αξιόπιστη πηγή ανεξάρτητων ειδήσεων και πληροφοριών του κλάδου για τους Ευρωπαίους συνταξιοδοτικούς και επενδυτικούς φορείς λήψης αποφάσεων έχει εξελιχθεί το Investment & Pensions Europe (IPE).

Το ανεξάρτητο περιοδικό μαζί με την δικτυακή του πλατφόρμα εστιάζουν στην επικαιρότητα και τις τελευταίες ειδήσεις από τον χώρο των επενδύσεων και των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Ευρώπη. Ο Liam Kennedy, Διευθυντής Σύνταξης, Investment & Pensions Europe βρέθηκε στο νησί μας για να μιλήσει τόσο για το ίδιο το Μέσο όσο και για τον χώρο των Συντάξεων και των επενδυτικών δυνατοτήτων στο πλαίσιο του 14ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ.

Όπως είπε υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της κατανομής των περιουσιακών στοιχείων. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων βλέπουν σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερα AUM και χαμηλότερα καθαρά έσοδα, παρατήρησε.

Στη συνέχεια μίλησε για ένα case study στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάζεται "Τhe mansion house agenda». Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια ενεργή πολιτική για την προώθηση της αποτελεσματικότητας της κεφαλαιαγοράς, δήλωσε και πρόσθεσε ότι στόχος της χώρας είναι να ενισχύσει και τις αγορές μετοχών της.

Εξετάζοντας το τι απασχολεί τους αναγνώστες του Investment & Pensions Europe και κατ’ επέκταση τους αρμόδιους φορείς της βιομηχανίας, ο Διευθυντής Σύνταξης είπε ότι ένα από αυτά είναι τo ζήτημα που προκύπτουν στην αγορά καθορισμένων εισφορών.

Η ESG είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα τόνισε. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους... Βρετανούς παίκτες, αποκτά το mass customization, η τεχνολογία και ο αντίκτυπος που έχει στη βιομηχανία η τεχνητή νοημοσύνη.

Μια άλλη πτυχή που εξετάζεται από τους υπευθύνους και τους απασχολεί είναι η μεταφορά του κινδύνου από τον εργοδότη στο μέλος. "Το πλαίσιο εισφορών και τα επίπεδα συμμετοχής είναι επίσης κάτι που τους απασχολεί", σχολίασε.

Τέλος, ανέφερε μια σειρά από προοπτικές στον τομέα μεταξύ των οποίων το να αξιοποιηθούν οι ιδιωτικές αγορές ως μια ευκαιρία «αλλά μόνο σε μεγάλη κλίμακα, προς το παρόν». «Ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξουμε», σχολίασε επαναλαμβάνοντας την έμφαση που πρέπει να δοθεί στις πολιτικές ESG.

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο