Πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού από το JA Cyprus και τον Σύνδεσμο Τραπεζών

Για τέταρτη συνεχή χρονιά στελέχη από τράπεζες της Κύπρου, αφήνουν τον χώρο εργασίας και επισκέπτονται σχολικές τάξεις Γυμνασίων σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οικονομικά για την Επιτυχία».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού υλοποιείται από τον οργανισμό JA Cyprus με τη διαχρονική στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το φετινό πρόγραμμα υλοποιείται σε 20 Γυμνάσια απευθυνόμενο σε συνολικά 777 μαθητριών και μαθητών, οι οποίοι αποκτούν ουσιαστική ενημέρωση από 36 έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη τραπεζών, που συμμετέχουν στα «Οικονομικά για την Επιτυχία» εθελοντικά.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα
Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία», το οποίο διδάσκεται σε μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου, παρέχει στα παιδιά πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική χρηματοδότηση και τη σημασία του προσδιορισμού των στόχων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας με βάση τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες τους.

Μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα μπορούν να διερευνήσουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά τους, τις αξίες τους, τον κόσμο της εργασίας, τη σταδιοδρομία και τις αποφάσεις ζωής, καθώς και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για προσωπική χρηματοδότηση, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία» περιλαμβάνει έξι ενότητες διάρκειας 45 λεπτών η καθεμιά και η εφαρμογή του γίνεται σε μία μονοήμερη συνάντηση.

Δειτε Επισης

Γ. Γεωργούλας: Η συμβολή του ACEMPI στην ενίσχυση του οικοσυστήματος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (vid)
Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη Private Bank το 2025-Απέσπασε άλλα δύο σημαντικά βραβεία από το Euromoney
Αποδέχεται και δεσμεύεται από τη γνώμη του Δ.Σ. της Ελληνικής για τη δημόσια πρόταση της Eurobank ο Μιχάλης Λούης
Τέσσερα νέα βραβεία για τη Eurobank Κύπρου στα Euromoney Private Banking Awards 2025
Athlos Capital: «Best Wealth Manager in Cyprus» στα Euromoney Private Banking Awards 2025
«Πρόσταγμα» για συγχώνευση με Eurobank Κύπρου από το Δ.Σ. της Ελληνικής-Τα τρία μέλη που παραιτήθηκαν
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 286.111 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Οι τράπεζες μπαίνουν στην αγορά των stablecoins-Πώς αλλάζει το τοπίο στις πληρωμές
Ellinas Finance: Δεύτερη έκδοση μέρους του Ομολόγου Σειράς Ε και παραχώρηση 1.250 ομολόγων αξίας €1,25 εκατ.
Ανοδικά οι καταθέσεις και τα δάνεια τον Φεβρουάριο-Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας