Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ

Οι αμερικανικές εταιρείες επενδύουν στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου (AMCHAM) Γιώργος Γεωργίου, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις στην Κύπρο έχουν ενταθεί και είναι αξιοσημείωτες σε πολλούς τομείς της οικονομίας όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, η υγεία, οι μεταφορές και ο τομέας των ακινήτων.

Μιλώντας στο δείπνο που διοργάνωσε το AMCHAM για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, στην παρουσία μεταξύ άλλων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, Υπουργών της Κυβέρνησης και πλήθους παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, ο κ. Γεωργίου υπέδειξε ότι το Επιμελητήριο είναι ένας οργανισμός που εστιάζει αποκλειστικά στη βελτίωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ AMCHAM

AMCHAM ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ

Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ορισμένες από τις πρόσφατες δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, όπως οι εμπορικές αποστολές στις ΗΠΑ υπό την ηγεσία του, σε στενή συνεργασία με το ΚΕΒΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο και της Invest Cyprus, που πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, καθώς επίσης και το επιχειρηματικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 50 εταιρειών που ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης περιφερειακών γραφείων στην Κύπρο, αλλά και μια συνάντηση με την Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης του Νιού Τζέρσεϋ, μια συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει την έγκριση του προγράμματος απαλλαγής από τη θεώρηση εισόδου (βίζα) ως στρατηγική προτεραιότητα και ανέφερε ότι μαζί με τη διευκόλυνση της διαδικασίας αίτησης βίζας, οι απευθείας πτήσεις μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό μέσο για τη διευκόλυνση του τουρισμού, των πτήσεων και των κρουαζιέρων, προσελκύοντας επιχειρηματίες και διαμετακομιστικούς επιβάτες που φέρνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο κοντά στην Κύπρο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ AMCHAM 4

AMCHAM 4

Σημείωσε επίσης ότι καθώς το επόμενο έτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, «ήρθε η ώρα να επικαιροποιηθεί η συμφωνία».

«Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά βλέπουμε ακόμη και μικρές χώρες να υπογράφουν τέτοιες συμφωνίες πρόσφατα», είπε.

Ευχαρίστησε, δε, την Πρέσβειρα των ΗΠΑ για την ισχυρή και ανοιχτή συνεργασία και τη συχνή επικοινωνία της με το Επιμελητήριο.

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ενέργειες για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, κάνοντας λόγο για την ιεράρχηση του προγράμματος απαλλαγής από τη θεώρηση εισόδου, λέγοντας ότι πλέον αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ενώ μίλησε και για τις άριστες σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και για το πρόγραμμα Σύμπραξη για την Ειρήνη, σημειώνοντας ότι είναι καίριας σημασίας για τη μελλοντική πορεία. Ευχαρίστησε, δε, τον Πρόεδρο για το ότι ηγήθηκε όλων αυτών των πρωτοβουλιών όλα αυτά τα χρόνια.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ AMCHAM 1

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ AMCHAM 3

Δειτε Επισης

«Γνωμάτευση» καταπέλτης από ΠΣΔ για ενιαία εποπτική αρχή-«Ενέργεια υπονόμευσης του κράτους δικαίου»
Σε υψηλό σχεδόν δέκα ετών την Τρίτη το ΧΑΚ-Ενώπιον μεγάλων μηνιαίων κερδών της τάξης του 5%
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική Υπηρεσία
Αποδυνάμωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και χειροτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος
Παίρνει σάρκα και οστά η ενιαία εποπτική αρχή-Η σύνθεση, πώς θα λειτουργεί και ο ρόλος της Κεφαλαιαγοράς
Το καρδιογράφημα της τιμής του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε έως σήμερα
Ηθική δικαίωση για Giovani Developers η δικαστική απόφαση για το Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών
Λαγκάρντ: Αμετάβλητη η πολιτική για επιτόκια-Επικρίνουν οι ευρωβουλευτές
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες