Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ

Για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία και τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στον τομέα τα επόμενα χρόνια, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ, η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo της Αθήνας, και είχε ως σύνθημα «ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας» εξέτασε σημαντικά θέματα που έχει ενώπιον της η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Ελλάδας, όπως οι πολεμικές συρράξεις που εξελίσσονται σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, ο υψηλός πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη εργατικού προσωπικού. Προκλήσεις που δοκιμάζουν επίσης τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κυπριακού τομέα ξενοδόχων.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντική ενημέρωση, γνώση και εξειδίκευση για το πώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά προκειμένου ο τομέας να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο ΠΑΣΥΞΕ, έδωσε το παρών του στη μεγαλύτερη σύναξη του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα. «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Αθήνα για την 11η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ. Η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις σκέψεις, αλλά και τις δράσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα, που είναι κοινές με αυτές που έχουμε ενώπιον μας, θα ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειές μας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κυπριακής ξενοδοχειακής βιομηχανίας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο ΠΑΣΥΞΕ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, συναντήθηκε με την ηγεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και τον Πρόεδρό της, Αλέξανδρο Βασιλικό, όπου συνομίλησαν μεταξύ άλλων για τα επόμενα βήματα των δύο Συνδέσμων, που διατηρούν Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας από το 2022.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου είχαν επίσης την ευκαιρία, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις και εξελίξεις που αντιμετωπίζουν οι δύο βιομηχανίες, με διάφορους αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και τουριστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Παράσχης.

Δειτε Επισης

Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες
€90 εκατ. στα ταμεία του κράτους από το καζίνο... Επανέρχονται οι Ισραηλινοί τις τελευταίες βδομάδες
16 Executive Suites: Νέο concept φιλοξενίας στη Λευκωσία
Celestyal: Προσφορά που ισχύει μόνο για μία ημέρα για κρουαζιέρες με €29 ανά διανυκτέρευση
Δύο κορυφαία ξενοδοχεία της Louis Hotels ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Tο Cyprus Hotel Summit & Exhibition αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις(pics)
Α. Σοφοκλέους: Το Mercure Larnaca City Hotel θα προσελκύσει επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής
Τα σχέδια... πτήσης της Cyprus Airways-Μετατροπή σε premium travel, νέες αγορές και καινούργια αεροσκάφη
Τρεις ξενοδόχοι μιλούν για τα καυτά ζητήματα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του τουρισμού
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των πρώτων Leaders in Hospitality Awards