Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο

Μείωση 1,3% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, οι πωλήσεις έφτασαν τους 130.677 τόνους, σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022.

Μείωση καταγράφηκε στις πωλήσεις κηροζίνης (-48,1%), πετρελαίου θέρμανσης (-33,9%) και ελαφρού μαζούτ (-29,1%). Αντίθετα, άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (13,6%) και σε πλοία (6,5%), καθώς και στις πωλήσεις βαρέος μαζούτ (53,5%), πετρελαίου κίνησης (4,4%), βενζίνης (3,9%) και υγραερίου (1,7%). Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν οριακή αύξηση της τάξης του 0,3% στους 55.192 τόνους.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2023 σημείωσαν μηδενική μεταβολή. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι πωλήσεις βαρέος μαζούτ (97,0%) και μειώθηκαν οι πωλήσεις βενζίνης (-3,7%) και πετρελαίου κίνησης (-2,2%), ενώ οι προμήθειες σε αεροπλάνα και σε πλοία παρέμειναν αμετάβλητες. Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Οκτωβρίου 2023 μειώθηκαν κατά 4,2% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν μηδενική μεταβολή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Δειτε Επισης

Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση