Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο

Μείωση 1,3% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, οι πωλήσεις έφτασαν τους 130.677 τόνους, σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022.

Μείωση καταγράφηκε στις πωλήσεις κηροζίνης (-48,1%), πετρελαίου θέρμανσης (-33,9%) και ελαφρού μαζούτ (-29,1%). Αντίθετα, άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (13,6%) και σε πλοία (6,5%), καθώς και στις πωλήσεις βαρέος μαζούτ (53,5%), πετρελαίου κίνησης (4,4%), βενζίνης (3,9%) και υγραερίου (1,7%). Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν οριακή αύξηση της τάξης του 0,3% στους 55.192 τόνους.

Οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2023 σημείωσαν μηδενική μεταβολή. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι πωλήσεις βαρέος μαζούτ (97,0%) και μειώθηκαν οι πωλήσεις βενζίνης (-3,7%) και πετρελαίου κίνησης (-2,2%), ενώ οι προμήθειες σε αεροπλάνα και σε πλοία παρέμειναν αμετάβλητες. Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Οκτωβρίου 2023 μειώθηκαν κατά 4,2% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν μηδενική μεταβολή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Δειτε Επισης

Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο
Fiat: 125 χρόνια ιταλικής φινέτσας, καινοτομίας και… «Dolce Vita»