powered by

Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις

Ικανοποίηση για τις συζητήσεις που γίνονται στις Επιτροπές Οικονομικών και Νομικών της Βουλής, σχετικά με το φλέγον θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) και των εκποιήσεων, εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών(ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, εκείνο που φάνηκε από τις συζητήσεις, αλλά και τις σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων είναι η διάθεση και η θέληση όλων να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα αυτό.

Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος και για την θετική στάση του υπουργείου Οικονομικών.

«Εκείνο που έχει σημασία κατά την ταπεινή μας άποψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι η θέληση να βοηθηθούν και να προστατευθούν οι δανειολήπτες, ούτως ώστε με το νέο χρόνο να κυλήσουν όλα ομαλά και να υπάρξει καλόπιστη συνεργασία μεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζών, αλλά και των Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων, με σκοπό να γίνονται βιώσιμες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με την Οδηγία και τον Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό θα μειώνονται γοργά οι Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) και θα αποφεύγονται οι εκποιήσεις».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει πως σημασία έχει η ουσία, υποδεικνύοντας πως οι λεπτομέρειες μπορεί εύκολα να επιλυθούν με συναίνεση όλων των πλευρών, επιδεικνύοντας το ίδιο θετικό πνεύμα που έχει επιδειχθεί κατά τις συζητήσεις στις Επιτροπές της Βουλής.

«Σίγουρα», επισημαίνει, «βοήθησαν πολύ τόσο οι διευκρινίσεις, αλλά και οι προτάσεις που ζήτησαν η Κεντρική Τράπεζα, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και το Ανώτατο Δικαστήριο».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τονίζει τη σημασία που έχει για τους δανειολήπτες η έγκαιρη προσφυγή τους σε ειδικούς που μπορούν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαδικασιών τις οποίες μετέρχονται οι τράπεζες και οι Εταιρείες Διαχείρισης Πιστώσεων σχετικά με τα δάνειά τους.

«Για ότι χρειαστεί ο Σύνδεσμός μας είναι στη διάθεση των δανειοληπτών, αλλά και των τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων για να μεσολαβήσει βοηθώντας στην επίλυση των διαφορών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος