Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις

Ικανοποίηση για τις συζητήσεις που γίνονται στις Επιτροπές Οικονομικών και Νομικών της Βουλής, σχετικά με το φλέγον θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) και των εκποιήσεων, εκφράζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών(ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, εκείνο που φάνηκε από τις συζητήσεις, αλλά και τις σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων είναι η διάθεση και η θέληση όλων να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα αυτό.

Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος και για την θετική στάση του υπουργείου Οικονομικών.

«Εκείνο που έχει σημασία κατά την ταπεινή μας άποψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι η θέληση να βοηθηθούν και να προστατευθούν οι δανειολήπτες, ούτως ώστε με το νέο χρόνο να κυλήσουν όλα ομαλά και να υπάρξει καλόπιστη συνεργασία μεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζών, αλλά και των Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων, με σκοπό να γίνονται βιώσιμες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με την Οδηγία και τον Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό θα μειώνονται γοργά οι Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) και θα αποφεύγονται οι εκποιήσεις».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει πως σημασία έχει η ουσία, υποδεικνύοντας πως οι λεπτομέρειες μπορεί εύκολα να επιλυθούν με συναίνεση όλων των πλευρών, επιδεικνύοντας το ίδιο θετικό πνεύμα που έχει επιδειχθεί κατά τις συζητήσεις στις Επιτροπές της Βουλής.

«Σίγουρα», επισημαίνει, «βοήθησαν πολύ τόσο οι διευκρινίσεις, αλλά και οι προτάσεις που ζήτησαν η Κεντρική Τράπεζα, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και το Ανώτατο Δικαστήριο».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τονίζει τη σημασία που έχει για τους δανειολήπτες η έγκαιρη προσφυγή τους σε ειδικούς που μπορούν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαδικασιών τις οποίες μετέρχονται οι τράπεζες και οι Εταιρείες Διαχείρισης Πιστώσεων σχετικά με τα δάνειά τους.

«Για ότι χρειαστεί ο Σύνδεσμός μας είναι στη διάθεση των δανειοληπτών, αλλά και των τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων για να μεσολαβήσει βοηθώντας στην επίλυση των διαφορών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Δειτε Επισης

Στο 11,76% το επιτόκιο αναφοράς για τοκογλυφία
Revolut: Έλαβε τραπεζική άδεια στη Βρετανία-Η σημασία της
Νάγκελ: Η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις
Εναρμόνιση για αγορές πιστώσεων ζητά από την Κύπρο η Κομισιόν
Οικονομικός αλφαβητισμός στα σχολεία: Τα αποτελέσματα του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος της ActionAid
Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο
Με δύο εκ. στην 33East η Τράπεζα Κύπρου-Έμπρακτη στήριξη στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Τράπεζα Κύπρου: Στις 8 Αυγούστου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου
H εταιρική κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα της δράσης της Ελληνικής Τράπεζας