Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο

Η καρδιά της Λεμεσού μπορεί να προσβλέπει σε μια όμορφη μεταμόρφωση. Η Atterbury Europe, μαζί με αξιόλογους επενδυτικούς εταίρους, έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού, όχι μόνο ενός σύγχρονου, νέου χώρου λιανικού εμπορίου, αλλά και ενός χώρου που θα καταστεί ακρογωνιαίος λίθος της κοινότητας και του πολιτισμού, πέραν της προσέλκυσης σημαντικών και άμεσων ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει τις ρίζες της σε ένα κοινό όραμα για την ενίσχυση της ευημερίας της κοινότητας, την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Δείτε πιο κάτω πως αποκαλύπτεται το όραμα για το νέο Mall of Limassol, ένα έργο που συνδυάζει αρμονικά το εμπόριο, την ομαλή ενσωμάτωση στην κοινότητα, την τοπιοτεχνημένη διαμόρφωση πρασίνου και τη βιωσιμότητα.

Το πλάνο της Atterbury Europe για το προτεινόμενο Mall of Limassol καθοδηγείται από ένα μοναδικό, ισχυρό όραμα: Τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελεί φάρο ποιότητας ζωής, βιώσιμων πρακτικών και απρόσκοπτης συνδεσιμότητας.

Στο επίκεντρο αυτού του οράματος βρίσκεται η αφοσίωση στην ενίσχυση της ευημερίας της κοινότητας, με την δημιουργία μιας καταπράσινης όασης μέσα σε ένα αστικό τοπίο. Το προτεινόμενο εμπορικό κέντρο δεν θα προσφέρει μόνο μια μοναδική οικογενειακή εμπειρία αγορών και ψυχαγωγίας, αλλά θα αποτελεί φόρο τιμής στον πολιτισμό και την οικολογική ευθύνη.

malloflimassol241120232

Η Atterbury Europe, γνωστή για τη δημιουργία ελκυστικών προορισμών αγορών και ψυχαγωγίας, είναι έτοιμη να εμπλουτίσει την Πόλη της -Λεμεσού με την καινοτόμο προσέγγισή της για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως αποκαλύπτουν, ο Επικεφαλής Αναπτύξεων στην Ευρώπη Roux Gerber και ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Έργων για την Κύπρο Πόλυς Τσιαρτζιάζης, το έργο είναι ένα αρμονικό μείγμα όλων των μορφών λιανικού εμπορίου, και βρίσκεται σε ένα νεοαποκτηθέντα χώρο στην καρδιά της Λεμεσού.

Η απόκτηση γης στη Λεμεσό σηματοδότησε το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα. Η δέσμευση του έργου στη βιώσιμη ανάπτυξη αποδεικνύεται από τις ολοκληρωμένες διαδικασίες σχεδιασμού και διαβούλευσης που έχουν γίνει.

Για να διασφαλιστεί ότι το προτεινόμενο εμπορικό κέντρο θα αποτελέσει υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, ανεξάρτητοι επαγγελματίες/ εμπειρογνώμονες χαρτογράφησαν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου και πρότειναν στρατηγικές ενσωμάτωσης, καθιστώντας τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες λύσεις για την οδική κυκλοφορία και τη στάθμευση και τη συνδεσιμότητα με την κοινότητα, θεμέλιους πυλώνες αυτής της προσπάθειας.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα συμμετέχει επίσης στα συμφωνηθέντα και προβλεπόμενα μέτρα μετριασμού της κυκλοφορίας στην εγγύτητα του χώρου, ως υπεύθυνο και ενδιαφερόμενο μέλος της κοινότητας.

malloflimassol241120233

Όσον αφορά την πορεία της διαδικασίας υποβολής της αίτησης, ο κ. Τσιαρτζιάζης επεσήμανε ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη ακολουθεί επί του παρόντος όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες διαβούλευσης με τις διάφορες τοπικές αρχές και υπηρεσίες, όπως ορίζει η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας. Αυτό επακολούθησε της υποβολής των απαιτούμενων πληροφοριών και διευκρινήσεων, στο πλαίσιο της διαδικασίας για να λάβει το πράσινο φως και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Το οραματιζόμενο Mall of Limassol θα αποτελεί απόδειξη του λαμπρού μέλλοντος και της πλούσιας ιστορίας της πόλης και είναι έτοιμο να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της κοινότητας της Λεμεσού, προσφέροντας χώρους πρασίνου και αρχιτεκτονήματα που συμπληρώνουν και προάγουν την ατμόσφαιρα της πόλης. Το “masterplan” είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά της πόλης και ένα καταφύγιο πρασίνου μέσα στην αστική εξάπλωση.

Ο Roux Gerber υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης χώρων πρασίνου σε όλα τα μελλοντικά έργα λιανικού εμπορίου, ειδικά όταν αυτά περιβάλλονται από οικιστικές αναπτύξεις υψηλής πυκνότητας. "Αυτό όχι μόνο παρέχει ποιοτικό χρόνο παραμονής στο χώρο, αλλά βελτιώνει επίσης το περιβάλλον και καλλιεργεί μια συμβιωτική σχέση με τη γειτνιάζουσα περιοχή.

Το δημόσιο πάρκο, που αποτελεί μέρος του προτεινόμενου χώρου πρασίνου του Mall of Limassol, καθώς και η πράσινη τοπιοτέχνηση στα ανατολικά της ανάπτυξης, συνδέονται με τα στοιχεία της Πιάτσας και της Παραδοσιακής Αγοράς, προσφέροντας στους περιοίκους ένα τοπίο οπτικής ομορφιάς και πρασίνου".

malloflimassol241120234

Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Mall of Limassol, συμπεριλαμβανομένης της Αγοράς, της Δημόσιας Πλατείας και του χώρου εστίασης, δεν είναι απλές ανέσεις αλλά αναπόσπαστα στοιχεία που προάγουν την εμπλοκή και την ψυχαγωγία της κοινότητας.

Στοιχεία όπως η Αγορά, η Δημόσια Πλατεία, η Πιάτσα και ο χώρος εστίασης και ψυχαγωγίας αποτελούν τη συνδετική αλυσίδα της όλης ιδέας. "Η Αγορά που βλέπει στην κεντρική Λεωφόρο, δομημένη με υλικά που αντικατοπτρίζουν την Παλιά Πόλη της Λεμεσού, στοχεύει να παρέχει μια ζωντανή πλατφόρμα για το τοπικό εμπόριο. Θα αποτελέσει χώρο για τους τοπικούς εμπόρους και παραγωγούς για να προσφέρουν εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες στην κοινότητα και τους επισκέπτες της Λεμεσού.

malloflimassol241120235

"Η Δημόσια Πλατεία προσφέρει μια φιλόξενη είσοδο στο προτεινόμενο Mall of Limassol που προορίζεται να φιλοξενεί αγορές και εκθέσεις τα Σαββατοκύριακα, ενώ η Πιάτσα και ο χώρος εστίασης θα προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις και οικογενειακή ψυχαγωγία", διευκρινίζει ο κ.Gerber.

Ο κ.Τσιαρτζιαζής επισημαίνει επίσης την μεγάλη προσοχή που δόθηκε στην μελέτη και ενσωμάτωση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ιστορίας της Λεμεσού κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, διασφαλίζοντας ότι το εν λόγω εμπορικό κέντρο δεν θα είναι απλώς ένα οικοδόμημα, αλλά ένα συνώνυμο της ταυτότητας της πόλης. Ο συνδυασμός μοντέρνας και παραδοσιακής αισθητικής υπόσχεται μια εξαιρετική προσθήκη στο τοπίο της πόλης, που προορίζεται να γίνει αναπόσπαστο ορόσημό της.

Η περιεκτική αυτή προσέγγιση της Atterbury Europe ενδέχεται να επαναπροσδιορίσει το λιανικό και κοινωνικό τοπίο της Λεμεσού, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μέλλον όπου η κοινότητα και το εμπόριο συνυπάρχουν αρμονικά, σε μια όμορφα ενορχηστρωμένη συμφωνία χώρων.

Δειτε Επισης

«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη