Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ

Στη σημερινή, 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, το Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει το πρώτο βραβείο του Οργανισμού για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ / First IMO GENDER EQUALITY AWARD, στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, βρισκόμενη στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συγχαίρει την Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Η υποψηφιότητα της κας. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Είναι η πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αφού ως θεσμός, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, κατά την 128η συνεδρία του, και είμαστε περήφανοι που η Κύπρος, με την υποψηφιότητα της κας Θεοδοσίου, είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού.

Σκοπός του Βραβείου, είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Σώτος Ιακωβίδης: Μια πραγματική πρόκληση και η προτεραιότητα του ομίλου MSJ το 2025
Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Φιλοξενία: Οι εξατομικευμένες εμπειρίες, η απλοποίηση διαδικασιών και το κλικ σε βιώσιμους προορισμούς
Ο κύκλος δέκα ετών που έκλεισε και η νέα στρατηγική του Υφυπουργείου Τουρισμού...Έμφαση στην ποιότητα παρά την ποσότητα