Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ

Στη σημερινή, 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, το Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει το πρώτο βραβείο του Οργανισμού για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ / First IMO GENDER EQUALITY AWARD, στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, βρισκόμενη στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συγχαίρει την Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Η υποψηφιότητα της κας. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Είναι η πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αφού ως θεσμός, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, κατά την 128η συνεδρία του, και είμαστε περήφανοι που η Κύπρος, με την υποψηφιότητα της κας Θεοδοσίου, είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού.

Σκοπός του Βραβείου, είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network