Μ. Χατζηπαναγιώτου: Κλειδί η συνεργασία όλων-Οι προτάσεις των developers για το στεγαστικό

Ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση επιτεύχθηκε σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα του στεγαστικού μετά την εξαγγελία της νέας στεγαστικής πολιτικής από τον υπουργό Εσωτερικών, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, τοποθετήθηκε σχετικά με το πρόβλημα το οποίο, όπως είπε, επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή στέγη.

Συνεργασία όλων των φορέων
Στην προσπάθεια αυτή για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κατέθεσε θέσεις, προτάσεις και εισηγήσεις.

Ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, βρίσκεται στη συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων.

«Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος», σημείωσε σχετικά.

Τι προτείνουν οι developers
Οι εισηγήσεις των developers αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, την αναθεώρηση των περιορισμών που ισχύουν για τα ελάχιστα εμβαδά και την αναλογία μονάδων, την αξιοποίηση της αδρανούσας γης, όπως και την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση αναπτύξεων και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξήγησε ότι στη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, μπαίνει και το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.

«Μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε το ζητούμενο: Να αυξηθεί το οικιστικό απόθεμα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και να διασφαλίσουμε προσιτή στέγη που να καλύπτει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε αγοραστή και ενοικιαστή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Προωθούνται νομοσχέδια που ήταν στα συρτάρια
Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηπαναγιώτου αποτίμησε με θετικό πρόσημο την πρόσφατη προώθηση νομοσχεδίων στη Βουλή για συζήτηση, τα οποία βρίσκονταν για καιρό στα συρτάρια.

Ανάμεσά τους το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές και το νομοσχέδιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές.

Αφενός, το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές έρχεται να επιλύσει προβλήματα που χρονίζουν και να θέσει στις σωστές βάσεις τη διαχείριση και εποπτεία των οικοδομών αυτών. Αφετέρου, εκφράζεται η ελπίδα ότι το νομικό πλαίσιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές, θα εκσυγχρονιστεί και θα επικαιροποιηθεί για να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες