Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μ. Χατζηπαναγιώτου: Κλειδί η συνεργασία όλων-Οι προτάσεις των developers για το στεγαστικό

Ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση επιτεύχθηκε σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα του στεγαστικού μετά την εξαγγελία της νέας στεγαστικής πολιτικής από τον υπουργό Εσωτερικών, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, τοποθετήθηκε σχετικά με το πρόβλημα το οποίο, όπως είπε, επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή στέγη.

Συνεργασία όλων των φορέων
Στην προσπάθεια αυτή για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κατέθεσε θέσεις, προτάσεις και εισηγήσεις.

Ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, βρίσκεται στη συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων.

«Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος», σημείωσε σχετικά.

Τι προτείνουν οι developers
Οι εισηγήσεις των developers αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, την αναθεώρηση των περιορισμών που ισχύουν για τα ελάχιστα εμβαδά και την αναλογία μονάδων, την αξιοποίηση της αδρανούσας γης, όπως και την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση αναπτύξεων και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξήγησε ότι στη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, μπαίνει και το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.

«Μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε το ζητούμενο: Να αυξηθεί το οικιστικό απόθεμα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και να διασφαλίσουμε προσιτή στέγη που να καλύπτει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε αγοραστή και ενοικιαστή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Προωθούνται νομοσχέδια που ήταν στα συρτάρια
Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηπαναγιώτου αποτίμησε με θετικό πρόσημο την πρόσφατη προώθηση νομοσχεδίων στη Βουλή για συζήτηση, τα οποία βρίσκονταν για καιρό στα συρτάρια.

Ανάμεσά τους το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές και το νομοσχέδιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές.

Αφενός, το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές έρχεται να επιλύσει προβλήματα που χρονίζουν και να θέσει στις σωστές βάσεις τη διαχείριση και εποπτεία των οικοδομών αυτών. Αφετέρου, εκφράζεται η ελπίδα ότι το νομικό πλαίσιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές, θα εκσυγχρονιστεί και θα επικαιροποιηθεί για να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Δειτε Επισης

Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Ενώπιον του Υπουργικού το θέμα του Ακάμα
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο