Μ. Χατζηπαναγιώτου: Κλειδί η συνεργασία όλων-Οι προτάσεις των developers για το στεγαστικό

Ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση επιτεύχθηκε σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα του στεγαστικού μετά την εξαγγελία της νέας στεγαστικής πολιτικής από τον υπουργό Εσωτερικών, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, τοποθετήθηκε σχετικά με το πρόβλημα το οποίο, όπως είπε, επηρεάζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσιτή στέγη.

Συνεργασία όλων των φορέων
Στην προσπάθεια αυτή για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κατέθεσε θέσεις, προτάσεις και εισηγήσεις.

Ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, βρίσκεται στη συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων.

«Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος», σημείωσε σχετικά.

Τι προτείνουν οι developers
Οι εισηγήσεις των developers αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, την αναθεώρηση των περιορισμών που ισχύουν για τα ελάχιστα εμβαδά και την αναλογία μονάδων, την αξιοποίηση της αδρανούσας γης, όπως και την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση αναπτύξεων και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξήγησε ότι στη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, μπαίνει και το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.

«Μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε το ζητούμενο: Να αυξηθεί το οικιστικό απόθεμα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και να διασφαλίσουμε προσιτή στέγη που να καλύπτει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε αγοραστή και ενοικιαστή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Προωθούνται νομοσχέδια που ήταν στα συρτάρια
Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηπαναγιώτου αποτίμησε με θετικό πρόσημο την πρόσφατη προώθηση νομοσχεδίων στη Βουλή για συζήτηση, τα οποία βρίσκονταν για καιρό στα συρτάρια.

Ανάμεσά τους το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές και το νομοσχέδιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές.

Αφενός, το νομοσχέδιο για τις κοινόκτητες οικοδομές έρχεται να επιλύσει προβλήματα που χρονίζουν και να θέσει στις σωστές βάσεις τη διαχείριση και εποπτεία των οικοδομών αυτών. Αφετέρου, εκφράζεται η ελπίδα ότι το νομικό πλαίσιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές, θα εκσυγχρονιστεί και θα επικαιροποιηθεί για να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

Δειτε Επισης

«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου
Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κατοικίες και διαμερίσματα αυτή την βδομάδα από την Altamira Real Estate
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές