H αποκωδικοποίηση της φιλοσοφίας των αμοιβών-Τα κριτηρία που θέτουν οι οργανισμοί

Η ανάπτυξη των ατόμων, η προσέλκυση και διατήρηση των ταλαντούχων εργαζομένων και η υιοθέτηση καινοτόμων προσεγγίσεων είναι μερικοί από τους βασικούς πυλώνες για μια αειφόρο ανάπτυξη και επιτυχία των οργανισμών. Άλλωστε, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν συχνά ζητήματα που αφορούν στις αμοιβές και η χρήση βέλτιστων πρακτικών για αποτελεσματική στρατηγική αποδοχών είναι καίρια.

Στην αποκωδικοποίηση της φιλοσοφίας των αμοιβών στόχευσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που φιλοξένησε το 22ο Leadership & Human Resource Management Conference, με τη συμμετοχή στελεχών μεγάλων οργανισμών.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι Γιώργος Χριστοδουλίδης, Head Human Resources της Ελληνικής Τράπεζας, Μαριλένα Ιορδάνου-Ιωαννίδου, Manager Rewards & Organizational Effectiveness, της Τράπεζας Κύπρου και Θεόδωρος Μίτσιγκας, General Manager της Mojasa Ltd. Οι πανελίστες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις βασικές τάσεις στις αμοιβές και την ανταμοιβή των ταλέντων.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης περιέγραψε την πολυπλοκότητα για τα τραπεζικά ιδρύματα, δεδομένου ότι οφείλουν να ακολουθούν κανόνες συμμόρφωσης, να διαπραγματεύονται με συνδικαλιστικές οργανώσεις και να έχουν παράλληλα πολλές και διαφορετικές γενιές στο εργατικό δυναμικό τους για να ικανοποιήσουν.

Οφείλουμε, είπε, να παρέχουμε διαφάνεια και μισθολογικές αυξήσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανταγωνισμός δεν περιορίζεται ανάμεσα σε τράπεζες, αλλά και με τις Forex και άλλες ΙΤ εταιρείες. Συνεπώς, οι επιβραβεύσεις των εργαζομένων και η προσαρμογή στις ανάγκες τους είναι δύο βασικά «όπλα», σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, στο νέο αυτό περιβάλλον.

Η Μαριλένα Ιορδάνου-Ιωαννίδου είπε ακολούθως ότι η ολιστική προσέγγιση είναι απαραίτητη. «Πρέπει να επιβραβεύεις το ταλέντο σου», είπε, για να εξηγήσει πως πρόκειται για μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και που απαιτεί αλλαγή τρόπου σκέψης, τόσο από την πλευρά του εργαζομένου όσο και από την πλευρά του εργοδότη».

«Ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να είσαι συνεπής, δίκαιος και διαφανής. Άρα, δεν θα χειριστείς διαφορετικά τον καθένα», σχολίασε αργότερα, τονίζοντας τη σημασία που έχει η καλή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Θεόδωρος Μίτσιγκας είπε πως φιλοσοφία του οργανισμού είναι να επιβραβεύει, να παρέχει μισθούς, προνόμια και στήριξη σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία. «To τοπίο είναι δυναμικό ανέφερε», και πως η απόδοση των ανθρώπων δεν πρέπει να κρίνεται με βάση εξωτερικές κρίσεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι αποτυχία της Διοίκησης.

Έθεσε ως παράδειγμα προσωπικό που εργάζεται σε εμπόλεμες ζώνες και επομένως η δουλειά του θα επηρεαστεί.

«Πέραν της στρατηγικής και του οράματος, αυτό που κοιτάζουμε εμείς είναι το μέλλον και το να έχει ο εργαζόμενος σκοπό. Μετρούμε την επιτυχία και την επικροτούμε», δήλωσε.

Τη συζήτηση συντόνισε η Κλειώ Παπαδοπούλου, Partner and Chief Inclusion & Diversity Officer της PwC Cyprus.

Δειτε Επισης

CMMI: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τί προνοεί
Αγώνας Super Sprint Triathlon Αγία Νάπα: H θέληση για πρωτιά
Αποκαλυπτήρια μνημείου του σκηνοθέτη Μιχαήλ Κακογιάννη στη Λεμεσό-Φόρος τιμής στο έργο του
KEBE: Στηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη ψηφιακή εποχή
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Έρχεται το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο
Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου: Συνέδριο «Αυτοδιαχείριση Ρευματικών Παθήσεων - Συναπόφαση Ιατρού-Ασθενή»
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Cisco Experience: Οι υπηρεσίες cloud και το Customer Engagement
Η Υφ. Ναυτιλίας στο Λονδίνο-Στόχος η προώθηση της Κύπρου στο Ην. Βασίλειο ως ανεπτυγμένο ναυτιλιακό κέντρο