Μ. Χατζηπαναγιώτου: Ο κλάδος των ακινήτων έδειξε αντοχή απέναντι στις προκλήσεις

«Ο κλάδος της ανάπτυξης γης και οικοδομών είναι συνυφασμένος με την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας», επεσήμανε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου σηματοδοτώντας και τα 40 χρόνια ζωής του Συνδέσμου.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή, όπως και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς. Το παρών τους έδωσαν επίσης Υπουργοί, Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων καθώς και προσωπικότητες της οικονομίας και του επιχειρείν.

Σε ομιλία που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, επεσήμανε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κλάδος των ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια, επέδειξε αντοχή και ανθεκτικότητα και συνέχισε να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξης της χώρας, προσελκύοντας επενδύσεις, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους και οικοδομώντας τη σύγχρονη Κύπρο. Ο κ. Χατζηπαναγιώτου, αναφέρθηκε στην προοπτική της Κύπρου για να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο περιφερειακό επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του κλάδου.

hadjipanayiotoumichalissynelefsi2

Αναφερόμενος στις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του τομέα των ακινήτων, ο κ. Χατζηπαναγιώτου παρέθεσε σειρά ζητημάτων που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα. Αυτά είναι, η αναβάθμιση του συστήματος αδειοδότησης αναπτύξεων, η εξεύρεση λύσεων για το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της στροφής προς τις πράσινες κατασκευές και την επίτευξη των στόχων του Fit for 55.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου τόνισε ότι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και την επίλυση προβλημάτων περνά μέσα από το συντονισμό και το διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του Υπουργείου Εσωτερικών. «Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και ο Σύνδεσμος, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν τα μέλη του προκειμένου να ενισχύσει το έργο της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε.

Τέλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ευχαρίστησε τα μέλη του Συνδέσμου για τη βοήθεια που παρείχαν προς το έργο του Συνδέσμου τονίζοντας πως «παραδίδω τη σκυτάλη κι ένα κλάδο ανθεκτικό ως αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας, υποσχόμενος ωστόσο πως θα παραμείνω ενεργός στην προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση του κλάδου μας».

Δειτε Επισης

Απορρίπτουν τη μεσολαβητική Παναγιώτου και ετοιμάζονται να παραλύσουν την οικοδομική βιομηχανία οι συντεχνίες
Χολωμένος με κάποιους εκ των κοινωνικών εταίρων ο Παναγιώτου...«Προσδοκία που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί»
Αγορά ακινήτων: Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών-Η ανάλυση της ΚΤΚ
Τρικυμία για το νερό... «Πυρά» Επιτροπής Εμπορίου κατά Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για το πλαφόν
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ηλεκτρική διασύνδεση: Παρουσίασε νέα στοιχεία και ζήτησε επαναξιολόγηση της απόφασης της ΡΑΕΚ ο ΑΔΜΗΕ
Οι ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις στο Royal Apollonia - «Κατενθουσιασμένοι οι πελάτες»
Η Κύπρος στον προθάλαμο της κλίμακας «Α» των Fitch και S&P's μετά από 13 χρόνια
Ζητούν διευκρινίσεις επί της πρότασης Παναγιώτου για το πέναλτι 12% οι συντεχνίες
ΕΚΤ: Στάση αναμονής για τα επιτόκια την Πέμπτη, τον Σεπτέμβριο η επόμενη μείωση