Powered by

Όλες οι εγκαταστάσεις και πώς θα είναι όταν ανοίξει το ανακαινισμένο Βερεγγάρια (photos)

Μετά από επένδυση 35 εκατ. ευρώ της bbf:, το θρυλικό Βερεγγάρια θα ανοίξει ξανά τις πόρτες μετά από τέσσερις δεκαετίες. Οι εργασίες ανακαίνισης στο θέρετρο προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς με σκοπό να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το 2026, υπό τη διαχείριση της Thanos Hotels & Resorts.

Μέχρι στιγμής οι εργασίες στο Βερεγγάρια βρίσκονται στη φάση των επισκευών των πέτρινων τοίχων του κτιρίου και των οριζόντιων πλακών από μπετόν.

Διαβάστε ακόμα:

Η αναβίωση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μιας πληθώρας υπερσύγχρονων εσωτερικών και εξωτερικών υποδομών, όλα μελετημένα και σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευθεί και να αναδειχθεί το ιστορικό κτίριο, αλλά και το φυσικό τοπίο στο οποίο βρίσκεται.

Το Βερεγγάρια θα ανοίξει ως boutique hotel, υπό την ονομασία Βερεγγάρια Luxury Boutique Hotel και εκτός από το ιστορικό κτίριο θα περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα ανεγερθούν.

Συγκεκριμένα θα αποτελείται από:

  • Tο διατηρητέο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, με 30 δωμάτια, εκ των οποίων τα 6 θα είναι σουίτες, τα 12 connected rooms και τα υπόλοιπα 12 standard rooms, 14 διαμερίσματα.
  • Ένα υπερσύγχρονο σπα.
  • 13 townhouses.
  • 9 ανεξάρτητες επαύλεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναλήφθηκε από το γραφείο Marios Economides & Maria Akkelidou Architects LLC, που έχει λάβει υπόψη την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία του κτιρίου, με σεβασμό προς το περιβάλλον και το δάσος.

Αναλυτικά:

  • Η εξωτερική εμφάνιση

Η εξωτερική του εμφάνιση αποκαθίσταται, δίνοντας έμφαση στην γκρίζα πέτρα που το χαρακτηρίζει. Τα παράθυρα διατηρούνται στην αρχική τους μορφή και η στέγη ανακτά την παλαιότερη γεωμετρία της. Ωστόσο, οι αλλαγές που γίνονται είναι διακριτικές.

Μόνο μερικά μπαλκόνια προστίθενται στους ορόφους, δίνοντας έναν αέρα φρεσκάδας στο κτίριο. Στο ισόγειο, προστίθενται χώροι προγεύματος και μπαρ, προσφέροντας νέες δυνατότητες χρήσης, αλλά πάντα με σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτιρίου. Τέλος, προστίθενται δύο νέα κλιμακοστάσια διαφυγής για λόγους ασφαλείας.

  • Το ισόγειο

Μόλις περάσετε από την είσοδο του κτιρίου, αντικρίζετε έναν κόσμο επιλογών. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το εστιατόριο για μια πολυτελή γευστική εμπειρία, ή να επισκεφτείτε την καφετέρια για έναν χαλαρό καφέ. Αν προτιμάτε τα παιχνίδια, ο χώρος μπιλιάρδου είναι εκεί για εσάς. Και εάν θέλετε να χαλαρώσετε, υπάρχει ένα καθιστικό με τζάκι και αναγνωστήριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο σας με ένα καλό βιβλίο.

Τα δύο παλιά τζάκια του ξενοδοχείου ανακτώνται και αναζωογονούνται, προσφέροντας στους επισκέπτες ζεστούς και οικείους χώρους. Οι μεγάλες γυάλινες θύρες στο χώρο του προγεύματος και του μπαρ σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε τη θέα προς τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και το δάσος. Κατά τους θερινούς μήνες, αυτές οι θύρες παραμένουν ανοικτές, δημιουργώντας μια συνεχή σύνδεση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ισογείου.

  • Οι εξωτερικοί χώροι:

Αλλά η μεταμόρφωση δεν σταματά εκεί. Στον χώρο όπου ήταν η παλιά πισίνα, δημιουργείται ένας μεγάλος υπαίθριος χώρος κοινωνικής συνάθροισης και δραστηριοτήτων. Εκεί, θα βρείτε τη νέα εξωτερική πισίνα, άνετους καθιστικούς χώρους, έναν εξωτερικό χώρο για γεύματα καθώς και ένα μπαρ.

Αυτός ο σημαντικός χώρος λειτουργεί σαν μια μεγάλη εξέδρα που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη θέα προς το δάσος και να αισθάνεστε πλήρως συνδεδεμένοι με τη φύση.

  • Το σπα

Κάτω από το κυρίως επίπεδο του κτιρίου, αναπτύσσεται ένα πολυτελές σπα που προσφέρει αναζωογόνηση και χαλάρωση. Εκεί θα βρείτε μια μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, χώρο yoga, χώρους massage, sauna, jacuzzi και εκτενείς εξωτερικούς χώρους για άσκηση και χαλάρωση.

Τα μεγάλα παράθυρα του spa ενώνουν τον εσωτερικό χώρο με τον περιβάλλοντα χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια υπέροχη θέα και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης ακριβώς μέσα στην αγκαλιά του δάσους.

Τα επόμενα δύο επίπεδα του ξενοδοχείου φιλοξενούν τις σουίτες και τα διαμερίσματα Condo. Όλες οι μονάδες διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που μπορεί κανείς να επιθυμήσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Πολλές από αυτές έχουν μπαλκόνια που προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο δάσος και τη θάλασσα της Μόρφου και της Τυλληρίας.

  • Οι πύργοι

Oι εμβληματικοί πύργοι και ο κυρίαρχος πύργος πάνω από την είσοδο του κτιρίου διατηρούνται και φιλοξενούν τις πιο πολυτελείς σουίτες και διαμερίσματα Condo.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική των χώρων είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα, και χρώματα αλλά και υφές που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας. Έτσι, το κτίριο προσφέρει μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη φύση, διατηρώντας την αρχιτεκτονική της παράδοσης και την απόλυτη άνεση.

Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου αναπτύσσονται όμορφες επαύλεις, μεζονέτες και studios. Η αρχιτεκτονική διατηρεί τη χαμηλή δόμηση και σέβεται τη φυσική τοπογραφία, ενσωματώνοντας τα κτίρια αρμονικά μέσα στο δάσος.

Η εταιρεία bbf: προσέχει το περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη διατήρηση των περισσότερων δέντρων. Υπάρχουν πεζόδρομοι, κοινόχρηστοι χώροι για χαλάρωση, και χώροι στάθμευσης για την άνεση των κατοίκων.

  • Οι κατοικίες

Οι κατοικίες διαθέτουν μεγάλες βεράντες και αυλές, που περιβάλλονται από το δάσος. Το κοινό στυλ και τα υλικά τους συνδυάζονται αρμονικά, ενσωματώνοντάς τα στο φυσικό περιβάλλον. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, με συνολικό κόστος ύψους 35 εκατ. ευρώ για την αναστήλωση του ξενοδοχείου και την κατασκευή των διαμερισμάτων και των επαύλεων στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Όμιλος Thanos Hotels & Resorts συμβάλλει στον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, ενώ η εταιρεία bbf: και οι αρχιτέκτονες του έργου συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για τους επισκέπτες, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από το πώς θα είναι το Βερεγγάρια Luxury Boutique Hotel όταν θα ανοίξει τις πόρτες του:

BERENGARIA VIEW 01

BERENGARIA VIEW 02

BERENGARIA (2)

BERENGARIA VIEW 04

BERENGARIA VIEW 05

BERENGARIA VIEW 06

BERENGARIA (3)

BERENGARIA VIEW 09

BERENGARIA (4)

BERENGARIA VIEW 11

BERENGARIA VIEW 12

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)