Powered by

Η επιστροφή του Βερεγγάρια και η στρατηγική συνεργασία bbf:-Thanos Hotels & Resorts για το ξενοδοχείο

Η διαδικασία συντήρησης και αναβίωσης του εγκαταλελειμμένου ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο είναι γεγονός. Ο Όμιλος bbf:, ως νέος ιδιοκτήτης και επενδυτής στο εμβληματικό οικόπεδο στην κορυφή του Τροόδους, ολοκλήρωσε την τιτάνια προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού κτίσματος με στατική ενίσχυση και αναβάθμιση.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου, έγινε ενημέρωση για τις εργασίες συντήρησης και ανάπλασης του Βερεγγάρια και ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία διαχείρισης του νέου ξενοδοχείου από την Thanos Hotels & Resorts, η οποία αναλαμβάνει τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Η Thanos Hotels & Resorts, ιδιοκτήτρια των κορυφαίων ξενοδοχείων της χώρας (Anassa, Annabelle, Almyra), προσδίδει την απαιτούμενη εγγύηση για την υψηλού επιπέδου λειτουργία και ανάπτυξη του Βερεγγάρια, και ταιριάζει πλήρως με την φινέτσα που ο Όμιλος bbf: ονοματίζεται για την επένδυσή του στον ιστορικό χώρο. Είναι, δε, μια ακόμη επιβεβαίωση της προσήλωσης της bbf: σε εγχώριες στρατηγικές συνεργασίες και επενδύσεις που δημιουργούν υπεραξίες για τη χώρα.

Η αναβίωση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μιας πληθώρας υπερσύγχρονων εσωτερικών και εξωτερικών υποδομών, όλα μελετημένα και σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευθεί και να αναδειχθεί το ιστορικό κτίριο, αλλά και το φυσικό τοπίο στο οποίο βρίσκεται.

Το Berengaria Hotel θα αποτελείται από το διατηρητέο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, με 30 δωμάτια, εκ των οποίων τα 6 θα είναι σουίτες, τα 12 connected rooms και τα υπόλοιπα 12 standard rooms, 14 διαμερίσματα, ένα υπερσύγχρονο σπα, καθώς επίσης και 13 townhouses και 9 ανεξάρτητες επαύλεις στον περιβάλλοντα χώρο.

BERENGARIA VIEW 02

Αναμφισβήτητα, η αναστήλωση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια αποτελεί έναν εκ των πιο εμβληματικών και πολύ-αναμενόμενων έργων της bbf:. Ένας από τους κύριους στόχους υλοποίησης του έργου αποτελεί η προστασία της ιστορίας και της παράδοσης του κτιρίου. Ο ισορροπημένος συνδυασμός σύγχρονων πολυτελών υποδομών μαζί με την ιστορική σημασία του ξενοδοχείου, αποτελεί επίσης ένα βασικό στόχο της bbf:, η οποία επιδιώκει να αναδείξει την ομορφιά όχι μόνο του Βερεγγάρια, αλλά και της ορεινής περιοχής.

BERENGARIA VIEW 04

Το εμβληματικό αυτό έργο φιλοδοξεί να καθιερώσει το Berengaria Hotel ως τον απόλυτο ορεινό προορισμό του νησιού, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας. Παράλληλα, μέσα από το project, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινότητας του Προδρόμου –όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο– αλλά και του Τροόδους γενικότερα, θέλοντας να καθιερωθούν οι ορεινές περιοχές ως ολόχρονος προορισμός ευεξίας και καλοζωίας.

Σε μια εποχή όπου η ψυχική υγεία και ευεξία αναδεικνύονται ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, η bbf: επενδύει στην ανάδειξη της Κύπρου ως πρωτοπόρα χώρα στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκοπός είναι η διαμόρφωση ενός προορισμού υψηλής ποιότητας και αισθητικής όπου οι ένοικοι στο Berengaria Hotel θα μπορούν να ενσωματωθούν με τον φυσικό πνεύμονα του Τροόδους και να ζήσουν μέσα σε αυτόν, είτε στους χώρους του ξενοδοχείου, είτε εξερευνώντας τα μονοπάτια της φύσης αλλά και τα πανέμορφα γύρω χωριά –Πρόδρομος, Πεδουλάς, Καλοπαναγιώτης, Πλάτρες, Λεμύθου κ.α.

Σημαντικός πυλώνας στην όλη προσπάθεια είναι η έμφαση του νέου Berengaria Hotel στον τομέα της γαστρονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξής της μέσω της επένδυσης και ανάδειξης των τοπικών υλικών και των προϊόντων από τις βιοτεχνίες της περιοχής του Τροόδους.

BERENGARIA VIEW 05

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες

Οι εργασίες αναστήλωσης στο Βερεγγάρια έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς με σκοπό το κολοσσιαίο αυτό έργο να ολοκληρωθεί στον προγραμματισμένο χρόνο και να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Μέχρι στιγμής οι εργασίες στο Βερεγγάρια βρίσκονται στη φάση των επισκευών των πέτρινων τοίχων του κτιρίου και των οριζόντιων πλακών από μπετόν.

Προηγήθηκε η φάση των άμεσων επεμβάσεων, στην οποία ξανακτίστηκαν οι περιοχές που είχαν καταρρεύσει και επιδιορθώθηκαν οι επικίνδυνες ρωγμές.

Στην πρώτη φάση των άμεσων επεμβάσεων για την ανοικοδόμηση των τοίχων, χρησιμοποιήθηκαν ιδίου τύπου πέτρες με του Τροόδους, καθώς και η ίδια τεχνική ώστε να μην διαφέρουν οι νέοι τοίχοι από τους υφιστάμενους. Για την επιδιόρθωση των σοβαρών ρωγμών έγινε επαναδιάταξη των πετρών ώστε να δέσουν μεταξύ τους, ενώ στην περιοχή των ρωγμών έγιναν ενέσεις με ασβεστοκονίαμα ώστε να συμπληρωθούν τα κενά.

Η δεύτερη φάση των επισκευών στις πέτρινες τοιχοποιίες βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά: την αφαίρεση του υφιστάμενου αρμολογήματος σε όλες τις επιφάνειες του κτιρίου, εσωτερικές και εξωτερικές (8329m2) και την εκβάθυνση των αρμών με νεροβολή υψηλής πίεσης. Μια σύγχρονη μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται στους τοίχους του κτιρίου είναι η τοποθέτηση σωληνίσκων για να γίνουν ενέσεις πληρώσεως.

Συγκεκριμένα, έχουν χρησιμοποιηθεί 16.680 σωληνίσκοι και 82.600 lt ενέματος για την αποκατάσταση των ρωγμών. Ακολουθεί το νέο αρμολόγημα σε βάθος 7εκ. με φροντίδα ώστε να φαίνεται καθαρό το περίγραμμα των πετρών και το καθάρισμα της επιφάνειας των πετρών. Τέλος, γίνεται η επάλειψη των εξωτερικών επιφανειών για αποφυγή της απορρόφησης νερού.

Αναφορικά με την επιδιόρθωση των πλακών και δοκών από μπετόν, οι εργασίες που γίνονται σχετίζονται με την αφαίρεση του αποσαθρωμένου μπετόν μέχρι να αποκαλυφθεί ο οξειδωμένος οπλισμός, ενώ ακολουθεί το καθάρισμα, η συντήρηση και η αποκατάσταση του οπλισμού, με σκοπό την επαναφορά του μπετόν που αφαιρέθηκε, με μπετόν ψηλής αντοχής και πρόσφυσης.

Οι εργασίες σε αυτό το στάδιο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στους αμέσως επόμενους μήνες.

Το επόμενο στάδιο των εργασιών

Οι εργασίες επιδιόρθωσης και αναστήλωσης της επόμενης φάσης του Βερεγγάρια θα αφορούν την αντικατάσταση της στέγης και την περαιτέρω ενίσχυση του φορέα του κτιρίου με σκοπό την αντισεισμική αναβάθμιση του κτιρίου.

Το δεύτερο αυτό στάδιο θα αρχίσει με την αφαίρεση της υφιστάμενης οροφής και την αντικατάσταση με νέα, που θα περιλαμβάνει νέο μεταλλικό σκελετό, ξύλινες δοκίδες και κεραμίδια. Θα ακολουθήσει η εκσκαφή και κατασκευή του χώρου του σπα και της νέας πισίνας, αλλά και η επέκταση αυτής, όπου θα βρίσκεται η επέκταση των χώρων του εστιατορίου και μπαρ. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των νέων πλαισίων στα διάφορα ανοίγματα, (πόρτες και παράθυρα). Τα νέα πλαίσια θα είναι ίδια σε σχεδιασμό με τα υφιστάμενα –όπως απαιτεί η πολεοδομία.

Στο τελευταίο στάδιο, θα γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου, όπως τα δωμάτια του ξενοδοχείου, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι διάδρομοι διακίνησης κ.λπ., σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της πολεοδομίας.

Η συντήρηση και ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του κτιρίου, κάτι που θα μαρτυράει την ιστορία του στο κοινό που θα το επισκέπτεται, σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού τοπίου στο οποίο βρίσκεται, αποτελεί κύριο μέλημα της bbf:.

Οι χώροι του Βερεγγάρια

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του Βερεγγάρια θα συνδυάζουν με αρμονικό και κομψό τρόπο το παραδοσιακό στυλ με τις μοντέρνες πινελιές, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα βρίσκονται οι ανεξάρτητες επαύλεις και τα οικιστικά διαμερίσματα, τα οποία θα ακολουθούν με σεβασμό τη φυσική τοπογραφία του εδάφους, αναδεικνύοντας την ομορφιά του δασωμένου χώρου.

BERENGARIA VIEW 09

Στην εξωτερική όψη του κτιρίου θα κυριαρχεί η γκρίζα πέτρα, τα παράθυρα θα διατηρήσουν την αρχική τους μορφή, και η στέγη θα χτιστεί ξανά.

Οι χαρακτηριστικοί ακρινοί πύργοι και ο κυρίαρχος πύργος πάνω από την είσοδο θα συντηρηθούν, με το ξύλο και την πέτρα να πρωταγωνιστούν. Ο εξωτερικός χώρος θα διαθέτει πισίνα, άνετους καθιστικούς χώρους, χώρο προγεύματος και μπαρ, και όλα αυτά, με την εκπληκτική θέα του δάσους.

BERENGARIA (4)

Η είσοδος του ξενοδοχείου θα είναι μεγαλοπρεπής, η οποία θα αναπαλαιωθεί στην αρχική της μορφή, διατηρώντας τον ιστορικό της χαρακτήρα. Από το χώρο της εισόδου ο επισκέπτης θα οδηγείται στο εστιατόριο, στην καφετέρια, στο χώρο μπιλιάρδου και στο καθιστικό με τα δύο παλιά τζάκια και το αναγνωστήριο. Οι όροφοι του ξενοδοχείου θα φιλοξενούν τις σουίτες και τα διαμερίσματα Condo.

BERENGARIA VIEW 11

Το νέο πολυτελές σπα του ξενοδοχείου, το οποίο θα διαθέτει διάφορα πολυτελή προνόμια, θα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του χώρου και θα συνδέεται μοναδικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

Του Berengaria Hotel, την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το γραφείο Marios Economides & Maria Akkelidou Architects LLC.

Η ολοκλήρωση του project αναμένεται στα μέσα του 2026. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ για την αναστήλωση του ξενοδοχείου και την κατασκευή των διαμερισμάτων και των επαύλεων στον περιβάλλοντα χώρο.

BERENGARIA VIEW 12

Δειτε Επισης

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Γιατί προχωρά σε καταστατικές αλλαγές ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Το σκεπτικό και πού στοχεύουν
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
Ένα πολύ καλύτερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών εξαγοράς και διαχείρισης πιστώσεων
Πού βρίσκεται και ποιους επηρεάζει περισσότερο ο κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο (πίνακες)
Ολυμπιακοί και Euro 2024 ενισχύουν τον τουρισμό-Αύξηση στις δαπάνες για ταξίδια, ξενοδοχεία και εστιατόρια
Αντέχει παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός-Μικρή αύξηση στις αφίξεις τουριστών τον Μάιο και το πεντάμηνο