Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Αλέξης Βαφεάδης: Διασφαλίζεται προς το παρόν η συνδεσιμότητα της Κύπρου με το Ισραήλ

Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα της Κύπρου με το Ισραήλ, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, σημειώνοντας ότι αυτό προς το παρόν έχει εξασφαλιστεί με έντεκα πτήσεις από και προς το Ισραήλ τη Δευτέρα.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης κατά την προσέλευσή του στο ναυτιλιακό συνέδριο "Maritime Cyprus" στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι κατά κύριο λόγο «παρακολουθούμε τη συνδεσιμότητα».

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να υπάρχει η δυνατότητα να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει προς το Ισραήλ και πίσω. Αυτό έχει εξασφαλιστεί, συνεχίζονται οι πτήσεις και σήμερα έχουμε περίπου 11 πτήσεις από και προς το Μπεν Γκουριόν», είπε.

Συνεπώς, συνέχισε ο Υπουργός, όλοι οι Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ και όλοι οι κάτοικοι του Ισραήλ που θέλουν να μεταβούν στο Ισραήλ, μπορούν να το κάνουν μέσα από μια από αυτές τις εμπορικές πτήσεις.

«Εμείς παρακολουθούμε να δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε οτιδήποτε για να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ήδη δηλώσει ότι ως χώρα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας. Αυτό, σημείωσε, μπορεί να προϋποθέτει είτε κινήσεις με αεροσκάφη, είτε με πλοία «κι αυτό είμαστε έτοιμοι να το παρέχουμε».

Ερωτηθείς για κρουαζιερόπλοια με προορισμό το Ισραήλ, που τελικά μένουν στην Κύπρο, ο Υπουργός είπε ότι αυτά είναι αναμενόμενα τις πρώτες μέρες. Στη συνέχεια θα μπορούν να ρυθμιστούν αναλόγως. «Έχουμε τις υποδομές για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε και τουρίστες και τα πλοία».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός Ισραηλινών που έχουν μετακινηθεί μέσω Κύπρου είναι μεταβαλλόμενος και επανέλαβε ότι το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα.

Δειτε Επισης

Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας
«Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου»
Ν. Χριστοδουλίδης: Μέτρα και δράσεις για ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Ακάμα
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό